G. Nausėda „Auksinio fenikso“ laureatams: su kultūra ir kultūroje esame stipresni

  • Teksto dydis:

Tolygi kultūros raida galima tik kuriant galimybes vietos bendruomenėms išreikšti savuosius poreikius, pažymėjo prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį Vilniaus rotušėje vykusiuose didžiausios šalies kultūros bendruomenės – Lietuvos kultūros centrų asociacijos – apdovanojimuose „Auksinis feniksas“.

Iškilmingoje ceremonijoje buvo pagerbti asmenys ir organizacijos, svariausiai nusipelnę šalies kultūros kūrimui, plėtrai, perdavimui, saugojimui bei kultūros centrų sistemos vystymuisi, tobulinimui ir viešinimui.

„Šiandien dėkojame tiems, kurie savo kasdieniu darbu kultūros bendruomenėse kuria partnerystės tinklus, plėtoja pasitikėjimu ir įsiklausymu grįstą dialogą ir savo pavyzdžiu liudija kultūros reikšmę bei prasmę kiekvienam iš mūsų, kaip ir visai pilietinei bendrijai – mūsų Lietuvai“, – sveikinimo žodyje sakė prezidentas.

Pasak šalies vadovo, šiandien žinome, kad esminė bendruomenių gyvybingumo sąlyga yra visiems prieinama kultūra, nepriklausomai nuo jų socialinės ir ekonominės padėties ar gyvenamosios vietos.

„Su kultūra ir kultūroje esame tiesiog stipresni. Todėl kultūros centrams tenka didžiulė atsakomybė telkti bendruomenes, kultūros ir meno profesionalus bei mėgėjus, atsižvelgiant į besikeičiančius poreikius ir mūsų valstybės užsibrėžtą raidos kryptį. Ir toliau remsimės į Jus, siekdami užtikrinti kultūros paslaugų prieinamumą vietos bendruomenėms atpažįstamose ir priimtinose erdvėse“, – sakė prezidentas.

Specialiai šiam apdovanojimui sukurtos „Auksinio fenikso“ skulptūrėlės teiktos penkiose nominacijose: „Metų kultūros politikui“; „Geriausiam metų kultūros centro vadovui“; „Geriausiam metų kultūros ir meno kūrėjui“; „Geriausiam metų kultūros centro partneriui“ ir „Metų kultūros rėmėjui“. Šioms nominacijoms šiemet buvo pristatyta beveik keturiasdešimt pretendentų, tarp kurių – rajono merai, pramonės, verslo ir visuomeninės organizacijos, žurnalistai, vadybininkai, meno kolektyvų vadovai, kultūros ir meno kūrėjai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

sapnuoja,

sapnuoja, portretas
tačiau kalba. Kas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių