Pereiti į pagrindinį turinį

G. Rinkevičius: kuo rimtesnis gimtadienis, tuo rimtesnis koncertas

A.Ufarto/BFL nuotr.

Trečiadienio vakarą Kauno filharmonijoje, o ketvirtadienį Vilniaus Kongresų rūmuose į gimtadienio koncertus kviečia Valstybinis simfoninis orkestras.

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras savo 25-ąjį gimtadienį pradės Dmitrijaus Šostakovičiaus „Šventiškąja uvertiūra“.

Pasak orkestro dirigento Gintaro Rinkevičiaus, švęsti orkestro gimtadienį tapo tradicija, ir kuo vyresnis tampa orkestras, tuo rimtesnius kūrinius pasirenka koncertams.

„Švęsti kolektyvo gimtadienį – gera tradicija. 25 metai – svarbus ir gražus jubiliejus. Visi muzikantai turi įrodinėti, kad yra geriausi arba bent jau pakankamai aukšto meninio lygio. Kuo rimtesnis mūsų gimtadienis, tuo rimtesnį koncertą rengiame, todėl grosime L. van Beethoveno 9-oji simfonija, tada D. Šostakovičiaus „Šventinė uvertiūra“, solistai dainuos po porą arijų. [Tai koncertas] visokiai publikai ir visokiam skoniui“, – sako G. Rinkevičius.

Gimtadienio koncerte arijas iš operų „Užburtoji fleita“, „Karmen“, „Sevilijos kirpėjas“, „Samsonas ir Dalila“, „Bohema“, „Hofmano pasakos“ ir „Faustas“ atliks solistai Irena Bespalovaitė, Jovita Vaškevičiūtė, Edgaras Montvidas ir svečias iš Rusijos Michailas Kazakovas.

„Seniai Maskvoje negirdėjau tokios kokybės orkestro, tokios kokybės garso. Čia dirba puikūs profesionalai. Norisi palinkėti, kad orkestras ir toliau kauptų jėgas, stiprintų repertuarą“, – teigia solistas M. Kazakovas.

„Laikas mūsų specialybėje labai svarbus dalykas, jis brandina. Pradėjau dirbti su šiuo kolektyvu būdamas studentu. Dabar, kad ir šiandien repetuojant, mums net nereikia daug repetuoti, maestro jaučia atsikvėpimus, niuansus, aš jaučiu maestro mostą“, – sako E. Montvidas.

Koncerto antrojoje dalyje skambės L. van Bethoveno 9-oji simfonija, ją orkestras atliks drauge su solistais bei Kauno valstybiniu choru.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų