G. Žickytės filmas „Šuolis“ Pietų Korėjoje pelnė pagrindinį prizą

  • Teksto dydis:

Tarptautiniame dokumentinių filmų festivalyje „EIDF 2021“ Pietų Korėjoje režisierės Giedrės Žickytės filmas „Šuolis“ pelnė festivalio „Grand Prix“.

Filmas, pasakojantis apie lietuvių jūreivį Simą Kudirką, 1970 metais išdrįsusi iš sovietinio laivo peršokti į JAV pakrančių apsaugos katerį ir paprašyti politinio prieglobsčio, dalyvavo pagrindinėje konkursinėje festivalio programoje „Festival Choice – Global“, antradienį pranešė filmo platintojas Lietuvoje „Pasaka distribution“.

Visus konkursinėje programoje dalyvavusius filmus vertino tarptautinė komisija.

Tai jau septintasis tarptautinis apdovanojimas, kurį pelnė lietuvių režisierė su šiuo savo filmu „Šuolis“. Filmas yra laimėjęs prizus Amerikoje ir Europoje.

„Nepaprastai džiaugiuosi, kad šį kartą filmas buvo įvertintas ir Azijoje. Gaila, kad dėl COVID-19 ribojimų negalėjau vykti į Pietų Korėją atsiimti prizo“, – sako režisierė.

Jos iš anksto įrašytą padėkos kalbą transliavo Pietų Korėjos televizija.

Režisierė savo kalboje akcentavo, kad nors lietuvio jūreivio drąsus šuolis į laisvę įvyko prieš pusę amžiaus, jis ir šiandien rezonuoja, sukeldamas aktualią diskusiją apie žmogaus laisvę, apie žmonių vienybę, humanizmą, suteikiant prieglobstį jos prašantiems ir žmogaus teises, kurios šiandien yra svarbesnės nei bet kada anksčiau.

„Gyvendami su Šiaurės Korėja pašonėje, gerai žinome, kas buvo Sovietų Sąjunga. Todėl Simo istorija neabejotinai palies korėjiečius. Aš be galo džiaugiuosi, kad būtent „Šuolis“ laimėjo pagrindinį mūsų festivalio prizą“, – sakė festivalio vykdantysis prodiuseris Gunny'is Hyoungas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių