Pereiti į pagrindinį turinį

Garsiausio gatvės menininko darbai atsidūrė rėmuose

2016-06-21 20:01
LRT

Miunchene surengta bene garsiausio gatvės meno atstovo Banksy darbų paroda. Nors tikrosios šio menininko pavardės niekas nežino, tačiau jo darbų kaina neretai pasiekia šešiaženkles sumas.

Reuters nuotr.

Meno kūriniai, paprastai puošiantys Londono, Berlyno ar Niujorko pastatų sienas, dabar sukabinti „Kronsbein“ galerijoje Miunchene.

Čia eksponuojama 40 Banksy kūrinių reprodukcijų, kurias parengė pats jų autorius.

Reprodukcijoms jis panaudojo savo originalius šablonus. Tai – kol kas didžiausia Banksy paroda Vokietijoje.

„Visuomet smagu matyti Banksy darbus. Nors gal kiek ir neįprasta garsaus gatvės menininko kūrinius matyti tokioje formalioje galerijos aplinkoje“, – kalba žurnalistė Elisabeth Behrmann.

Aktorius Ralfas Moelleris mano, jog puiku, kad atsirado žmogus, kuriantis meną ir kartu perduodantis labai aiškią žinią.

„Šiuos piešinius žinau iš „Facebook“ ir kitur, bet pirmą kartą matau originalus. Nors tai – tik atspaudai, vis tiek jie, matant jų tiek daug vienoje vietoje, daro įspūdį“, – sako menininkas, mados dizaineris Reza Nassrollahi.

Galerijos savininkas Dirkas Kronsbeinas drauge su dukra Sarah surinko visą kolekciją. Ji atskleidžia pagrindinę Banksy kūrybos temą – visuomenės kritika, politika ir kapitalizmas.

Bet menininko darbuose taip pat yra humoro ir netgi pašaipos, skirtos tiems patiems kapitalizmo kritikams.

Plačiau – „Euromaxx“ reportaže.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų