Garsių ispanų dailininkų kūrinių kelionė po Europą prasidėjo Palangoje

  • Teksto dydis:

Garsių Ispanijos dailininkų darbų paroda savo kelionę po Europą pradėjo Palangoje, kur jos pristatymą surengė ispanų meno namų „Elysium“ atstovai.

Išskirtinę per 40 dailės kūrinių parodą sudaro Opisso, Nadalio, Rusinjolo, Sorojos, Meifreno ir Diurankampso darbai, iki šiol jie saugoti ir eksponuoti privačiuose meno namuose Barselonoje. „Tačiau šiais metais nutarėme surengti keliaujančią parodą ir ją pradėti nuo Lietuvos, kur anksčiau kartą teko lankytis“, – komentavo meno namų „Elysium“ ekspertas Angelas De Torres Herrera. Pasak jo, Palangos „Auska“ kolekcijos pristatymui pasirinkta dėl savitai artimo šio viešbučio santykio su jūra ir mišku.

Keliaujanti Ispanijos dailės darbų kolekcija įvertinta beveik 2 mln. eurų. Iš Palangos ji keliaus į Vilnių, stabtelės K.Kalinausko gatvės galerijoje, vėliau bus eksponuojama Italijoje, Vokietijoje bei kitose Europos šalyse.

Ispanų dailės parodą „Auskoje“ pristatė ir savo įspūdžiais apie ją dalijosi jos kuratorius aktorius, diplomatas Juozas Budraitis. „Netikėtu atradimu man tapo Opisso ir Nadalio darbų muzikalumas ir vidinis gėris, Rusinjolo, Sorojos, Meifreno ir Diurankampso kūrinių dvasinis mastas. Dažnai tik metams bėgant, nutekėjus daug laiko pradedi suprasti tai, ką matė ir pasakojo mums mūsų tėvai ir senoliai. Ir šiuo požiūriu didieji menininkai taip pat mūsų dvasios tėvai – tai, ką suvokė ir savo kūriniais perteikė jie, mes pradedame suprasti tik tam subrendę“, – mano J.Budraitis.

Parodos atidarymo metu buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp ispanų „Elysium Galeria d'Art“ ir lietuvių VšĮ „European sport art and languages school“. Anot atstovų, ši sutartis padės lietuvių dailininkams rengti parodas Ispanijoje ir ispanams – Lietuvoje.

Šios parodos koordinatorius Vitalijus Baranauskas sakė, kad jos darbų ekspozicijos klausimai ir jų apsaugos reikalavimai buvo derinti daugiau nei pusmetį, kol buvo rasti abiem pusėms tinkami sprendimai.

Ispanijos dailininkų kūrinių parodą „Auskos“ viešbutyje Palangoje (Vytauto g. 11) galima apžiūrėti iki rugpjūčio 15 d. kasdien nuo 15 iki 17 val. Lankymas – nemokamas. Lankytojų grupėms, kurios informuos iš anksto tel. 8 655 31 720, organizatoriai gali parūpinti ir gidą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių