Garsusis Tadžmahalas Indijoje vėl laukia lankytojų

  • Teksto dydis:

Po šešių mėnesių pertraukos garsusis Tadžmahalas Indijoje vėl laukia lankytojų. Jį nuspręsta atidaryti nepaisant augančių koronaviruso infekcijų skaičiaus – tiesa, privaloma laikytis higienos reikalavimų.

Žinybų duomenimis, niekas negali statinio liesti. Suolelis prie mauzoliejaus, ant kurio atsisėdus taip mėgstama fotografuotis, laminuotas, kad jį butų galima dezinfekuoti nepadarant žalos.

Laikas „visiškai atidaryti“ šalį, sakė 35 metų banko darbuotojas Ayubas Sheikhas, pirmadienį kartu su žmona ir dukrele aplankęs Tadžmahalą. Koronavirusas, anot jo, taip greitai neišnyks, todėl būtina prie jo priprasti.

1,3 mlrd. turinčioj Indijoje iki šiol patvirtinta daugiau kaip 5,4 mln. infekcijos atvejų; daugiau infekuotųjų yra tik JAV.

Už 250 km į pietus nuo Indijos sostinės Naujojo Delio esantį Tadžmahalą kasmet aplanko 8 mln. turistų. Dauguma lankytojų, atvykstančių apžiūrėti balto marmuro statinio, kurį Mogolų imperatorius Šahdžahanas XVII amžiuje pastatė kaip mauzoliejų savo mirusiai žmonai Mumtaz Mahal, yra iš Indijos.

Kilus koronaviruso pandemijai, statinys kovo viduryje buvo uždarytas lankytojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių