Grafinio romano „Gertrūda“ sėkmė – skaitytojai leidžia jį išleisti

  • Teksto dydis:

Pirmasis „Knygstarterio“ – platformos, leidžiančios skaitytojams spręsti, ar kūrinys turėtų pasirodyti, – projektas sulaukė sėkmės.

Birželio 14 dieną, likus kelioms valandoms iki rezervacijų termino pabaigos, rezervuotas būtinas knygų kiekis, tad grafinis romanas suaugusiesiems „Gertrūda“ netrukus keliaus į spaustuvę ir pas skaitytojus.

Knygų mylėtojai įrodė, jog yra vieningi ir gali sutelkti jėgas dėl bendro tikslo. „Gertrūdos“ autorei Gerdai Jord šie du laukimo mėnesiai buvo tikri emocijų kalneliai, tad po teigiamo „skaitytojų komisijos“ verdikto ji pagaliau gali atsikvėpti.

„Džiaugiuosi, kad „Gertrūda“ rado savo skaitytojus, o šie – „Gertrūdą“. Tikiuosi, kad šis komiksas jiems bus artimas ir įdomus. Juo labiau, kai visi taip aktyviai vieni kitiems rekomendavo knygą ir sirgte sirgo už jos pasirodymą. Kartu su visais laukiu liepos vidurio, kai dabartiniai mano turimi pabiri labai prieis paskutinę savo kelionės stotelę – virs knyga – ir atsidurs pas knygos laukiančius žmones, ir pas mane“, – džiaugėsi autorė.

Jos manymu, pavyzdys daugiau kalbėti apie patinkančias knygas yra geras. „Paprastai perskaičius gerą knygą niekam nieko nesakome, geriausiu atveju papasakojame keliems draugams. O juk galima knygas pagirti ir be jokių akcijų, jeigu jos to vertos“, – samprotavo grafinio romano kūrėja.

G. Jord knyga pasakoja apie Gertrūdą, gimusią sovietmečiu ir augusią ant Nepriklausomybės slenksčio. Gertrūda atvyksta į močiutės laidotuves, kurios ją priverčia susimąstyti apie savo gyvenimą ir primena svarbiausius vaikystės ir paauglystės įvykius: nuo mokyklos realijų iki šeimos dramų. Kartu tai knyga apie visą dešimtojo dešimtmečio kartą ir gyvenimą besikeičiant laikams. Knygoje ne vienas skaitytojas atpažins save ir prisimins tai, ką galbūt seniausiai pamiršo.

„Knygstarteris“ šiuo projektu nesibaigia, netrukus laukia ne vienas knygų iššūkis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

autorei

autorei portretas
gimėte 1985m. Lietuvos Respublikoje , Tarybų sąjungoje nereikia faktų iškraipyti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių