Grįžta „Tinklų“ kinas

Penktadienį sostinėje startuoja 11-asis tarptautinis mažųjų kino formų festivalis „Tinklai“, kuris tradiciškai užsuks ir į Klaipėdą.

Festivalio renginiai rugsėjo ir spalio mėnesiais vyks Vilniuje, Klaipėdoje, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje. „Tinklų“ žiūrovai išvys 140 naujų trumpametražių filmų iš 16 šalių. Kai kurie filmai tik pradeda kelionę po tarptautinius festivalius, kiti jau spėjo pelnyti apdovanojimus.

Šiemečiame festivalyje šalių su išsivysčiusia kino industrija (Prancūzijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Švedijos) filmams oponuos Rytų Europos (Lenkijos, Čekijos, Vengrijos, Serbijos, Rumunijos) filmai. Tradiciškai žiūrovai galės susipažinti su lietuvių ir kaimynų, dažnai traktuojamų kaip konkurentai, - Latvijos ir Estijos - filmais.

Norvegijos, Suomijos, Airijos filmų programos žada pradedančių ir patyrusių autorių perliukus. Baskų filmoteka pristatys naujus Baskų krašto filmus - išskirtinį Ispanijos kinematografo reiškinį. Antras pagal dydį Berlyno kino forumas - Berlyno trumpametražių filmų festivalis - pateiks savitą vokiečių filmų programą.

Klaipėdos sinefilų laukiamas festivalis į uostamiestį šiemet užsuks rugsėjo 15-21 dienomis. Kaip ir pernai, “Tinklų” kinas bus rodomas piliavietėje, didžiajame jachtų elinge.


Šiame straipsnyje: kinastinklaiKlaipėdoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

kalba

kalba portretas
sinefilų .....zodis gaidys
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių