I. Juozapaitytė su mama Egle Joninių proga virto žaviomis piemenaitėmis

  • Teksto dydis:

Artėjant Rasų – vasaros saulėgrįžos šventei – jaunoji operos solistė Ieva Barbora Juozapaitytė su mama, dainininke, Vilniaus kolegijos docente Egle Juozapaitiene dovanoja nuotaikingą vaizdo klipą, kuriame, skambant vienai populiariausių lietuviškų dainų „Piemenaitė“, visu grožiu atskleidžiama žydinčių pievų ir laukų vasariška nuotaika.

„Pirmą kartą šią dainą drauge su modernaus folkloro ansambliu „Čiutyta“ sudainavome prieš ketverius metus „Folkšoko“ koncerte Klaipėdos Teatro aikštėje. Pamename, vos užgrojus muzikai, visa daugiatūkstantinė žiūrovų minia pradėjo dainuoti drauge su mumis,“ – savo įspūdžiais dalijosi dainininkės E. Juozapaitienė ir I. B/ Juozapaitytė . – Tad, ši liaudies daina, sukurta Salomėjos Nėries dar 1926-siais parašyto eilėraščio „Jaunystė“ pagrindu, jungia kelias kartas – ją mielai dainuoja tiek mūsų tėveliai ir seneliai, tiek ir jaunoji karta, perimanti gražiausias tradicijas“.

Mama ir dukra žiūrovus nuolatos stebina savo jaunatviška energija, išmone bei kūrybiškumu. Jos, nusifilmavusios naujame vaizdo klipe, šiai dainai suteikė antrą kvėpavimą ir kitokį atspalvį, o tai leis žiūrovams ir klausytojams mėgiamą dainą atrasti iš naujo.

Kūrybinis duetas dėkoja vaizdo klipo kūrėjui Andriui Švitrai, taip pat aranžuotės autoriui, „Čiutytos“ vadovui Česlovui Kriščiūnui bei už garso įrašo suvedimą – Mariui Matulevičiui. Ypatinga padėką atlikėjos skiria „Folkšoko‘ 2017“ vyriausiajai prodiuserei Jolantai Petronienei, muzikos prodiuseriams Justui Mamonotovui ir Sauliui Basijokui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastabėlė

Pastabėlė portretas
S. Nėries eilėraštis "Jaunystė" ( "Piemenaitė" - visai kitas S.N. eilėraštis), virtęs daina, Lietuvoje dainuojamas jau labai seniai, daugiau nei pusę amžiaus, tik kita melodija (man net gražesne) ir neiškraipant teksto. Nesuprantu, kodėl reikėjo pakeisti tekstą ( vietoj "neturi" - "neturėjai") ir pridėti dar vieną - visai ne S.N. posmą - pabaigoje, tuo pakeičiant kūrinio mintį, lyg paskiriant jį vienam asmeniui. O poetė eilėrašty įasmenino natūralų ir nuostabų žmogaus gyvenimo tarpsnį - jaunystę ("tik ateini ir nueini..."). Mamos ir Dukros duetas - nuostabus, tik kodėl filmavimui pasirinktas rapsų laukas, o ne, pavyzdžiui, rugiai arba laukinės aguonos? Atsiprašau už pastabėlę, bet, gerbdama Poetės kūrybą, drįstu pateikti ir savo pamąstymus.

kauniete

kauniete portretas
puiku, labai patiko, saunuoles, grazu, suzavejo

o kuri is ju

o kuri is ju  portretas
mama ??...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių