Pereiti į pagrindinį turinį

Indijos oro pajėgos apibėrė su virusu kovojančius darbuotojus rožių vainiklapiais

2020-05-04 07:33

Indijoje sraigtasparniai sekmadienį apibėrė medicinos darbuotojus rožių vainiklapiais ir surengė naikintuvų paradų, kariuomenei tokiu būdu dėkojant priešakinėse linijose su koronaviruso protrūkiu kovojančių tarnybų darbuotojams.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

Sekmadienio ceremonijos pradžioje ant apsauginius rūbus dėvėjusių medikų veidų krito vainiklapiai, o kariuomenės orkestras grojo patriotines dainas, tokias kaip „Jai Ho“ (Teateina pergalė) iš populiariojo filmo „Slumdog Millionaire“ (Lūšnyno milijonierius).

1,3 mlrd. gyventojų turinčios didžiulės šalies keliose valstijose ir teritorijose rikiuotėmis pažeme skrieję naikintuvai ir transporto orlaiviai dalyvavo aviacijos parade, kuriuo buvo pagerbti vadinamieji „kariai su korona“.

„Visa tauta yra vieninga šiuo sunkmečiu“, – sekmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė gynybos ministras Rajnathas Singhas (Radžnatas Singhas).

Jis taip pat gyrė „pagirtiną darbą“, kurį atlieka „priešakinės linijos kariai“, įskaitant policininkus, prižiūrinčius kaip laikomasi kovo pabaigoje įvesto visuotinio karantino.

Sutemus karinės jūrų pajėgos taip pat prisidėjo prie padėkos ceremonijos, apšviesdamos prie šalies krantų stovinčius laivus.

Šis renginys buvo jau trečias viešas padėkos medicinos darbuotojams ir kitiems „frontininkams“ demonstravimas. Ankstesniais sekmadieniais indai visoje šalyje ceremonijose, per kurias besistengiančius numalšinti ligos protrūkį sveikino plodami ir uždegdami žibintus, su premjeru Narendra Modi (Narendra Modžiu) priešakyje.

Vyriausybė penktadienį pratęsė izoliavimo režimą dar dviem savaitėms, nors regionuose, kur fiksuojama mažiau užsikrėtimo atvejų, kai kurie suvaržymai buvo panaikinti.

Indijoje iki šiol užregistruota beveik 40 tūkst. susirgimo COVID-19 atvejų, įskaitant 1 311 pasibaigusių mirtimi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų