Pereiti į pagrindinį turinį

Išlydėta šeštoji „Nacionalinė ekspedicija“: kur maršrutas drieksis šįkart?

2020-07-07 07:23
DMN inf.

Švenčiant Valstybės dieną, liepos 6 d., nuo Vilniaus universiteto išlydėta šeštoji „Nacionalinė ekspedicija“. Šį kartą maršrutas drieksis per Gediminaičių dinastijos valdytas šalis, dalį jo komanda įveiks plaukdama Dunojumi.

„Leisimės į pačią ilgiausią ir didžiausią visų laikų „Nacionalinę ekspediciją“. Keliausime po šalis, kurios XVI–XVII a. buvo valdomos Gediminaičių dinastijos atstovų. Keliausime Dunojumi nuo Vokietijos – per Austriją, Slovakiją, Vengriją, Kroatiją, Serbiją. Ekspediciją baigsime viename iš piečiausių Gediminaičių interesų taškų – Rumunijos ir Serbijos pasienyje“, – sako vienas iš ekspedicijos sumanytojų ir dalyvių, žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Tarp ekspedicijos narių – nemažai LRT televizijos žiūrovams iš ankstesnių ekspedicijų pažįstamų veidų. Prie jų jungiasi ir du LRT žurnalistai Edvardas Kubilius ir Gerūta Griniūtė. Dar vienas „Nacionalinės ekspedicijos“ naujokas – Kęstutis Girnius. Pokario metais Vokietijoje išeivių iš Lietuvos šeimoje gimęs žurnalistas ir filosofas keliaudamas ekspedicijos laivais prisimins pokario pabėgėlių istorijas, o Miunchene papasakos apie darbą Laisvosios Europos radijuje.

Į istoriko prof. Alfredo Bumblausko vadovaujamą ekspediciją taip pat leisis gamtininkas Selemonas Paltanavičius, istorikai Barbara Stankevič, Simonas Teškevičius, Luka Sinevičienė, Aušra Terleckaitė, someljė Arminas Darasevičius, muzikantas Gabrielius Liaudanskas-Svaras, laidų vedėjas, istorinių knygų autorius Robertas Petrauskas.

Šeštosios „Nacionalinės ekspedicijos“ laidas LRT televizijos žiūrovai išvys jau šį rudenį. Keliauti su ekspedicija LRT kviečia ir vasarą – pirmadieniais–ketvirtadieniais nuo 21.30 val. LRT televizija rodo „Nacionalinės ekspedicijos“ laidų pakartojimus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų