Italijoje rūsyje rastas paveikslas gali būti originalus P. Picasso darbas

Paveikslas, kurį daugiau nei prieš 60 metų rūsyje Kaprio saloje aptiko prekeivis panaudotais daiktais, gali būti originalus Pablo Picasso kūrinys, teigia meno ekspertai.

Nuo tada, kai buvo rastas, paveikslas kabojo pigiame rėmelyje ant sienos prekeivio svetainėje. Meno ekspertai dabartiniams savininkams teikia vilties, kad asimetriškas moters portretas iš tiesų gali būti P. Picasso originalas.

Laikraštis „Il Giorno“ penktadienį pranešė, kad Šveicarijoje įsikūrusio Arkadijos fondo ekspertų tyrimas parodė, jog P. Picasso parašas ant paveikslo yra tikras.

Italas Luigi La Rosso iš Pompėjų 1962 m. aptiko į ritinį susuktą drobę, tvarkydamas vilos Viduržemio jūros Kaprio saloje rūsį. Jis pasiėmė paveikslą ir pasikabino savo namuose.

L. Lo Rosso sūnus Andrea žurnalistams sakė, kad jo motina nekentė paveikslo, vadino jį bjauriu ir visada norėjo jo atsikratyti. „Mano tėvai buvo paprasti žmonės, nieko nežinojo apie meną“, – citavo jį „Il Giorno“. Kartą sūnus ant paveikslo pastebėjo P. Picasso parašą. Kartu su broliu jiedu mėgino patikrinti kūrinio kilmę, važiavo į Paryžių parodyti paveikslo P. Picasso muziejui. Tačiau ten reaguota atsargiai, tad A. Lo Rosso parsivežė paveikslą namo.

Tačiau jis nepasidavė ir pavedė ekspertams ištirti darbą. Grafologė Cinzia Altieri iš Arkadijos fondo dabar įsitikinusi, kad parašas iš tikrųjų yra P. Picasso, šeštąjį dešimtmetį dažnai būdavusio Kapryje.

Teigiama, kad paveiksle pavaizduota prancūzų fotografė Dora Maar, viena iš P. Picasso mūzų. Pasak Arkadijos fondo įkūrėjo Lucos Marcante, paveikslo vertė gali siekti 6 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių