Izraelyje – specialus J. Jonutytės parengtas šiuolaikinio meno žurnalo „Tohu“ numeris

  • Teksto dydis:

Virtualus nepriklausomas šiuolaikinio meno žurnalas „Tohu“, leidžiamas Tel Avive hebrajų, arabų ir anglų kalbomis, kartu su Lietuvos kultūros institutu pristato pirmąjį specialų numerį „Shared States“. Kviestine jo redaktore tapo kuratorė ir šiuolaikinio meno rinkos ekspertė Justė Jonutytė.

Leidinyje pristatyti specialiai šiam numeriui sukurti arba adaptuoti menininkų ir tyrėjų iš Lietuvos ir viso pasaulio tekstai bei vizualiųjų menų kūriniai.

Leidinio temą kuratorė išplėtojo drauge su antropologe dr. Kristina Jonutyte – numeryje keliami klausimai apie emocijas, kurios dažnai suprantamos kaip išskirtinai unikalios ir asmeniškos patirtys. Tačiau kas, jeigu emocijos pirmiausia yra bendras potyris ir tik po to įsisavinamos individualiai? Kas, jei jos kyla iš mūsų socialinių ir kultūrinių pasaulių ir tik tuomet mes jas „pasiskoliname“ kaip individai? „Shared States“ tiria tokią bendrų emocijų galimybę ir kelia klausimus, kaip jos kuria bendrumą ar atskirtį, ir koks potencialas gali slypėti jose šiame politinių, ekonominių ir kitokių atskirčių dalomame pasaulyje.

Svarbaus ir šiuolaikinio Izraelio meno lauke ypač vertinamo „Tohu“ žurnalo įkūrėjai ir redaktoriai – kuratoriai Avi Lubin ir Leah Abir. „Shared States“ yra specialus numeris, redaguotas J. Jonutytės, numerio tema vystyta kartu su antropologe dr. K. Jonutyte, o projektas įgyvendintas bendradarbiaujant su kultūros atašė Izraelyje ir Lietuvos kultūros institutu. Pristatomi menininkai ir tyrėjai: Ieva Rojūtė, Gerda Paliušytė, Dotora Gawęda ir Eglė Kulbokaitė, Artūras Tereškinas, Amir Yatziv, Post Brothers, Chen Tamir ir Markus Thor Andresson, Yates Norton ir David Ruebain.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KardashasNaxui

KardashasNaxui portretas
Sudas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių