Pereiti į pagrindinį turinį

J. Vaitkui ir B. Kulnytei – Kultūros ministerijos apdovanojimai

2014-05-27 09:01
BNS inf.
I. Juodytės / BFL nuotr.

Režisieriui, Lietuvos rusų dramos teatro vadovui Jonui Vaitkui ir muziejininkei, kultūros istorikei, Lietuvos nacionalinio muziejaus direktorei Birutei Kulnytei Kultūros ministerijoje antradienį įteikti garbės ženklai „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

B.Kulnytei bei J.Vaitkui ministerijos apdovanojimai įteikti už demokratinės ir atviros Lietuvos visuomenės, už pilietinio solidarumo, asmens ir visuomenės santykių darnos stiprinimą.

„Muziejuje dirbu daug metų ir visą laiką susiduriu su išėjusių kartų palikta materialine kultūra. Nors į apdovanojimus žiūriu skeptiškai, nes viskas gyvenime praeina, bet geras žodis ir pozityvus veiksmas visada yra malonu kiekvienam žmogui“, - sakė muziejininkė B.Kulnytė.

65-metį švenčiančiai B.Kulnytei įteikęs kultūros ministras Šarūnas Birutis priminė, jog B.Kulnytė yra toji asmenybė, kurios iniciatyva 1992–1995 metais buvo formuojamas Lietuvos nacionalinis muziejus.

„Jonas Vaitkus – tai ne tik šiandieninis Lietuvos rusų dramos teatras, bet ir Šiaulių dramos teatras, Kauno dramos teatras, Lietuvos kino studija, Lietuvos muzikos ir teatro akademija - visur jo braižas, jo talentas, jo ryškus pėdsakas yra pastebimas, matomas. Jis turi daug mokinių, kurie puikiai atsimena mokytojo pamokas, kai kam tai buvo pirmieji žingsniai teatre, kai kam meistriškumo pamokos”, - sakė Š. Birutis, įteikęs J.Vaitkui apdovanojimą garbingo 70 metų jubiliejaus proga.

J.Vaitkus linkėjo kultūros žmonėms neprarasti tikėjimo, jog viskas yra prasminga, išsaugoti blaivų požiūrį, nepasiduoti destruktyviems poveikiams, sugebėti oriai išlaikyti save ir žmones šalia savęs.

Kultūros ministerijos apdovanojimas „Nešk savo šviesą ir tikėk“  skiriamas nusipelniusiems menininkams, kūrėjams už jį indėlį į Lietuvos kultūrą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų