Jautri M. Levickio pažintis su apakusiu muziku: nežinojau, kaip reikės bendrauti

  • Teksto dydis:

Pasaulyje Lietuvą garsinančiam Martynui Levickiui – kiekvienos dienos minutės itin vertingos.

Trečiadienį, 19.30 val., LRT televizijos laidos „Gyvenimo spalvos“ herojumi taps akordeono virtuozas M. Levickis. Jis ne tik pasidalys ateities planais, bet ir praleis dieną su senjorais, kuriais rūpinasi Kaune veikiantis senjorų dienos centras „Keturlapis dobilas“.       

Pasaulyje Lietuvą garsinančiam Martynui – kiekvienos dienos minutės itin vertingos. Šiuo metu jis intensyviai ruošiasi vasarai, kai reziduos festivalyje Vokietijoje. „Man didžiulė garbė kaip akordeonistui, ko gero, pirmajam Europoje ar pasaulyje, sulaukti pasiūlymo reziduoti tokio lygio klasikinės muzikos festivalyje“, – pasakos jis.

Vis dėlto dieną M. Levickis skirs savanorystei Kaune veikiančiame senjorų dienos centre. Drauge su jo nariais muzikantas eis į ekskursiją M.K. Čiurlionio dailės muziejuje, kur senjorams surengs asmeninį koncertą. „Man atrodo, daugiausiai, ką žmogus gali duoti – ne eurus, o save, savo laiką“, – sakys akordeonistas.

„Gera matyti, kaip jie spinduliuoja optimizmu, pozityvu. Net nesinori sakyti, kad tai neįprasta. Nemanau, kad lietuvių senjorai surūgę, nepatenkinti, bet žinant, kad gal pensija nėra didelė, užimtumo valstybiniu mastu nėra daug planuojama, tai pozityvas stebina ir užkrečia net mane“, – džiaugsis M. Levickis.

Vėliau vyras aplankys ir vienišą, aklą centro globojamą senolį – buvusį Kauno valstybinio muzikinio teatro artistą, kuris praradęs regėjimą nebeišeina iš namų. „Prieš praveriant duris buvo nemažai jaudulio. Nežinojau, kaip reikės bendrauti su žmogumi, kuris nemato ir nemato visai neseniai. Tai nėra žmogus, kuris ilgą laiką, deja, bet sėdi tamsoje – tai ką tik įvyko“, – jaudulio neslėps muzikas.

„Gyvenimo spalvos“ – LRT televizijos laida, rodoma,19.30 val., trečiadieniais. Žinomi Lietuvos žmonės dienai tampa skirtingų sričių savanoriais. Dalydamiesi savo gyvenimo patirtimi ir laiku jie ne tik padeda sėkmės stokojantiems, bet ir patys iš naujo susipažįsta su savimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių