Pereiti į pagrindinį turinį

J.Miltinio dramos teatras iki Naujųjų metų žada keturias premjeras

2011-09-08 15:59
J.Miltinio dramos teatras iki Naujųjų metų žada keturias premjeras
J.Miltinio dramos teatras iki Naujųjų metų žada keturias premjeras / BFL nuotr.

Repertuarą ketinantis keisti Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras iki Naujų metų žiūrovams pristatys keturias premjeras, teigia teatro vadovas.

„Mes norime atnaujinti repertuarą, kadangi tas repertuaras, kuris buvo, yra nemažai išvaidintas ir reikia laukti arba naujo priaugančio žiūrovo, arba spektaklius nurašyti. Mes esame netekę nemažai aktorių, dėl to esame netekę nemažai spektaklių. Taip atsitiko dėl įvairių priežasčių, taigi mes tikimės, kad per pusmetį, iki Naujųjų metų, mums pavyks išleisti keturis spektaklius“, - BNS sakė teatro direktorius Romualdas Vikšraitis.

Pasak jo, kai kurie aktoriai keičia gyvenamąsias vietas, turi darbų kituose teatruose ar televizijoje, todėl su jais pasirašomos autorinės sutartys.

R.Vikšraitis pasakojo, kad naujajame sezone norima spektakliuose jungti tiek komiškus, tiek rimtus ir tragiškus elementus. Be to, visuomet ieškoma naujų režisierių, siekiama, kad aktoriai neturėtų prastovų.

„Situacija taip pat yra sudėtinga, nes Panevėžyje yra sumažėjęs gyventojų skaičius, daug išvažiavo, ryškiai sumažėjo vaikų per paskutinį dešimtmetį, todėl mes esame priversti kuo daugiau gastroliuoti“, - kalbėjo teatro vadovas.

Spalio 1-2 dienomis ketinama pristatyti aktoriaus ir režisieriaus Kosto Smorigino spektaklį „Švytinčių burbulų partija“ pagal Editos Kauzaitės pjėsę „Meilės pinklės ir košmarai“, kuriame bus pasakojama apie moters likimą, laimės ieškojimą, pasiryžimą emigruoti.

Spalio 16-17 dienomis režisierius Albertas Vidžiūnas turėtų pristatyti spektaklį jaunimui „Sankirta su pagrindiniu keliu“ pagal estų dramaturgo Jaane Tatte (Janės Tetės) pjėsę.

Lapkričio pradžioje bus parodytas Rimanto Morkūno spektaklis „Sėdėjau namie ir laukiau, kol pradės lyti“ pagal prancūzų dramaturgo Jean Luco Lagarce'o (Žamo Liuko Lagarso) pjėsę, o mėnesio viduryje - Rolando Atkočiūno spektaklis pagal Nikolajaus Gogolio pjesę „Vedybos“.

Kalėdoms norima sukurti spektaklį vaikams, o po Naujųjų metų - pasikviesti vieną režisierių iš Italijos ir du režisierius iš Latvijos. Pasak R.Vikšraičio, taip pat planuojama, kad režisierius ir aktorius Sigitas Račkys statys spektaklį.

Anot teatro vadovo, nors jau yra renovuota teatro foje, darytas remontas Mažojoje salėje, pašiltintas bokštas ir stogas, darbai nėra iki galo baigti.

„Mums reikia būtinai renovuoti sceną, mūsų scenos įrengimai buvo padaryti dar 1961 metais. Jie pradėti eksplotuoti nuo 1968 metų ir jau nebeatitinka jokių techninių reikalavimų“, - kalbėjo R.Vikšraitis.

Anot jo, rengiamasi paruošti projektą, kad valstybė skirtų lėšas. Darbams reikėtų apie 11 mln. litų.

Dabartinis Panevėžio J.Miltinio dramos teatras įkurtas 1940 metais, grupei jaunų aktorių perėjusių konkursą ir su J.Miltiniu atvykusių į Panevėžį. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų