Pereiti į pagrindinį turinį

J.Obrazcova jau Vilniuje: sakiau, kad būtinai atvyksiu

2011-02-21 12:07
J.Obrazcova jau Vilniuje: sakiau, kad būtinai atvyksiu J.Obrazcova jau Vilniuje: sakiau, kad būtinai atvyksiu J.Obrazcova jau Vilniuje: sakiau, kad būtinai atvyksiu J.Obrazcova jau Vilniuje: sakiau, kad būtinai atvyksiu J.Obrazcova jau Vilniuje: sakiau, kad būtinai atvyksiu J.Obrazcova jau Vilniuje: sakiau, kad būtinai atvyksiu J.Obrazcova jau Vilniuje: sakiau, kad būtinai atvyksiu J.Obrazcova jau Vilniuje: sakiau, kad būtinai atvyksiu J.Obrazcova jau Vilniuje: sakiau, kad būtinai atvyksiu J.Obrazcova jau Vilniuje: sakiau, kad būtinai atvyksiu J.Obrazcova jau Vilniuje: sakiau, kad būtinai atvyksiu J.Obrazcova jau Vilniuje: sakiau, kad būtinai atvyksiu J.Obrazcova jau Vilniuje: sakiau, kad būtinai atvyksiu J.Obrazcova jau Vilniuje: sakiau, kad būtinai atvyksiu J.Obrazcova jau Vilniuje: sakiau, kad būtinai atvyksiu

„Štai aš ir čia. Nors lėktuve buvo karštoka, bet aš pačios geriausios nuotaikos“, - šeštadienio vakarą atvykusi į Vilnių pareiškė visų laikų žymiausia operos primadona Jelena Obrazcova. Kartu su ja – ir garsusis tenoras Zurab Sotkilava.

Jie kartu pasirodyspirmadienį įvyksiančiame koncerte Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.  

Operos gerbėjai daugiau nei du mėnesius laukė visų laikų žymiausios Rusijos primadonos. Sekė pranešimus – ar ji sveiksta, ar sostinėje surengs atsisveikinimo koncertą?

„Sakiau, kad pats likimas man pakiša koją. Tačiau dabar aš čia. Ir dainuosiu taip, kaip dar niekada nedainavau“, - šiandien Lietuvos nacionaliniame operos ir balero teatre vykysioje generalinėje repeticijoje pareiškė primadona.

„Vėl sugrįžo prisiminimai, - atsiduso ji. – Apie vyrą, mano mylimą Žiūraitį. Apie Vilnių, apie čia kartu praleistas akimirkas“, - stojiškai laikėsi J.Obrazcova, bet negalėjai nepastebėti, kad jos viduje kunkuliuoja sumišę jausmai. 

Primadoną J.Obrazcovą su Lietuva sieja ypatingi ryšiai, ankstesniuose savo interviu ji įvardino, jog kiekvienas apsilankymas Vilniuje primena jos didžiąją gyvenimo meilę – šviesios atminties lietuvių dirigentą Algį Žiūraitį.

Tačiau garsioji primadona jau seniai įprato nepainioti asmeninių išgyvenimų ir darbo scenoje, kurioje įkūnija klasikinių operų herojes. Dviejų dalių koncerte bus atliekami ne tik gerai pažįstami pasaulinės klasikos šedevrai, tačiau ir tokie reti kūriniai kaip „Perikolos daina“ iš Jacqueso Offenbacho operetės „Perikola“, „Princesės arija“ iš Francesco Cilea operos „Adriana Lekuvrera“ ir kiti 

Išskirtinio aksominio balso savininkė labai laukiama žymiausiose koncertų salėse Milane, Vienoje, Hamburge,  Miunchene, Prahoje, Tokijuje, Niujorke, Buenos Airėse. Kritikai visame pasaulyje garbina dainininkę už ne tik už organišką balso skambesio pilnatvę, bet ir už dramatinį aktorinį talentą bei intonacijos išraiškingumą. Jos repertuare – net 85 klasikinės operos bei 20 a. kompozitorių partijos.

Ar operos gerbėjai dar turi galimybę išvysti primadoną? „Taip, - atsako rengėjai. – Nors prieš sausio trisdešimt pirmosios koncertą visi bilietai buvo parduoti, kai kurie žmonės juos grąžino. „Tiketoje“ ir teatro kasose yra likę po keliolika grąžintų bilietų.“

Koncerto programa išlieka nepakitusi: scenoje kartu su J. Obrazcova pasirodys ne tik žymūs Lietuvos operos solistai, tokie kaip tenoras Vaidas Vyšniauskas, bet ir pasaulyje pripažintas gruzinų kilmės tenoras Zurab Sotkilava. Maskvos Didžiojo teatro solistas gali atlikti beveik bet visas pagrindines tenorui skirtas roles ir yra laukiamas viso pasaulio koncertų salėse bei teatruose. Vakaro vedėjas – muzikologas Viktoras Gerulaitis.

Pastarąjį kartą J. Obrazcova į Lietuvą buvo atvykusi 2009 metais ir prieš kelis dešimtmečius. Renginio mecenatas – Vladimiro Romanovo labdaros ir paramos fondas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų