Jonui švęsti niekas nesutrukdys!

Renginių vedėjas Jonas Radzevičius Joninių laukia puikiai nusiteikęs. Nesvarbu, koks bus oras, ar sulauks dovanų, Joninių šventės jis nepraleis, nes taip sulaužytų nuo vaikystės prasidėjusią tradiciją.

Ar lietus, ar vėjas, renginių vedėjas J.Radzevičius savo vardo šventės nepraleidžia niekada. Ir taip – nuo pat mažumės. "Šiaip esu vienintelis ir nepakartojamas, bet mano abu šviesaus atminimo seneliai taip pat buvo Jonai, o mano mamos vardas – Janina, tad Jonines švęsti tiesiog privaloma", – šypsosi jis.

J.Radzevičius prisipažįsta – savo vardu ne visada buvo patenkintas ir pavydėdavo broliui Vytarui jo reto ir įdomaus vardo. "Tačiau dabar įsitikinu, kad ir šitas visai neblogas ir juo didžiuojuosi", – tikino žinomas Jonas.

Kaip švęsti Jonines jam – ne taip svarbu. Būna, kad pamini labai audringai, o kartais visai ramiai. "Žaidžiame žaidimus, dainuojame,  tenka ir į mišką eiti medį apsikabinti, ir pirtyje pasikaitinti. Viskas smagu, bet svarbiausia, žinoma, bendravimas", – paprastą receptą siūlė J.Radzevičius. Todėl jei kas jam padovanoja ąžuolo lapų vainiką jis labai apsidžiaugia, bet jei ir ne, tikrai nesupyksta.

Gražiausias Joninių prisiminimas J.Radzevičiui – kai jo dėdė, laimėjęs Lietuvos futbolo čempionatą, padovanojo jam čempiono ąžuolo lapų vainiką. "Tuomet buvau labai patenkintas", – prisipažino vyras  ir neslėpė, kad jam labai malonu sulaukti sveikinimų. Ir kuo daugiau – tuo geriau.

Yra buvę net tokių atvejų, kai po Joninių išaušus rytui prisiminti, kaip sekėsi jas švęsti, pavyksta tik peržiūrėjus nuotraukas ar filmuotą medžiagą. "Tačiau viskas vyksta labai geranoriškai. Labiausiai įsimena tos Joninės, kurias pirmus metus gėda prisiminti, o paskui – juokinga", – šypsojosi J.Radzevičius.

Vyras neatsisako paminėti ir savo gimtadienių, tačiau vardadienio visas džiaugsmas tas, kad jį švenčia visa Lietuva. Tuomet niekas negali sugadinti šventinės nuotaikos. "Man nesvarbu, jei lyja lietus, svarbiausia neprarasti geros nuotaikos. Paskutinius trejus metus per Jonines lyja ir prie to galima prisitaikyti. Juk ir šuo kariamas pripranta. Bet kai kompanija gera, taip net smagiau", – optimistiškai nusiteikęs šventėms ruošėsi Jonas.


Šiame straipsnyje: Radzevičiusjoninės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima

Laima portretas
Fainas tas Jonas.Matosi kad daug gyvenimo džiaugsmo turintis ir kitiems jį dalinantis žmogus.Tegyvuoja Joninės ir Jonai!

Zemaits

Zemaits portretas
Jona ko tep maza buni Klaipedo?Jau visa nieko nevedi,juros sventej nedalivauji.Bent kupra atvazouk pakaitente.

dav

dav portretas
Nenuostabu,kodel tas jonelis vietoje taip kaisioja jo,jo.Jis jonelis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių