Jotvingių premijos – poetams J. Jasponytei ir S. Bernotui

  • Teksto dydis:

Šiemet Jotvingių premija skirta Jurgitai Jasponytei, o Jaunojo jotvingio premija įvertintas Simonas Bernotas, penktadienį pranešė Kultūros ministerija.

J. Jasponytė apdovanota už poezijos šilumą, kūrybinę viziją, brandžius, stebinančius ir talpius eilėraščius poezijos knygoje „Visata atsisėda netinkamoje vietoje“, S. Bernotas – už mąslų žvilgsnį į savaip atspindėtą tikrovę, patį atspindintįjį bei kūrybos procesą, pasibaigiantį eilėraščiu, už sodrų poetinį tekstą knygoje „Pasakų parkas“.

Laureatai bus apdovanoti spalio 5 dieną Druskininkuose, baigiamajame 35-ojo tarptautinio literatūros festivalio „Poetinis Druskininkų ruduo“ vakare.

Jotvingių premija skiriama kasmet už per pastaruosius dvejus metus išleistą geriausią poezijos knygą, skaičiuojant nuo vieno Poetinio Druskininkų rudens festivalio iki kito, Jaunojo jotvingio premija – už geriausią jauno autoriaus (iki 35 metų) originaliosios poezijos, verstinės poezijos ar poezijos kritikos knygą, išleistą per pastaruosius dvejus metus.

Jotvingių premiją 1985-aisiais įsteigė poetas Sigitas Geda. Tais metais premija paskirta poetui Kornelijui Plateliui už eilėraštį „Jotvingių malda šuoliuojant į priešą“. Prasidėjus Poetiniams Druskininkų rudenims 1990 metais, S. Geda sutiko savo premiją susieti su festivaliu.

Šiemet bus įteikiama 40-oji Jotvingių premija ir 27-oji Jaunojo jotvingio premija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių