Pereiti į pagrindinį turinį

K. Sabaliauskaitė: aristokratų palikuonis atbaidome buku pseudonacionalizmu

Kristina Sabaliauskaitė.
Kristina Sabaliauskaitė. / Tomo Lukšio / BFL nuotr.

Lietuva turi solidžių ir įtakingų mėlynojo kraujo palikuonių, tačiau mes patys tokius žmones atstumiame dėl keistokų prietarų, interviu LRT Televizijos laidai „Stilius“ sako populiarios istorinės trilogijos „Silva rerum“ autorė Kristina Sabaliauskaitė.

„Kodėl Lietuva nepasistengia būti svetinga ir pritraukti dabartinių lietuviškų aristokratų šeimų atstovų, kurie tebėra Europoje ir Amerikoje ir kurie dažnai savo dėl nepaprasto išsilavinimo ir nepaprastų pasiekimų yra ir šiandieninis elitas. [...] Man atrodo, kad reikėtų Lietuvai kažką padaryti, kad jie čia jaustųsi labiau namie.

Jie turi didžiulių sentimentų tėvynei ir jie labai mielai grįžtų su savo idėjomis ir teigiamais poslinkiais, jeigu – ir nebijau šito viešai pasakyti – jų kartkartėmis neatbaidytų mūsų toks bukas, siauras pseudonacionalizmas. Maždaug – jeigu nekalba lietuviškai, tai koks čia lietuvis kunigaikštis, didikas. Bet jie niekada nekalbėjo lietuviškai. Barbora Radvilaitė nekalbėjo lietuviškai, nėra išlikusio nė vieno jos lietuviško laiško“, – sako K. Sabaliauskaitė.  

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų