Pereiti į pagrindinį turinį

Kad neprailgtų advento vakarai

2006-12-15 09:00

Kad neprailgtų advento vakarai

Per adventą Klaipėdos etnokultūros centre prasidėjo edukaciniai užsiėmimai dideliems ir mažiems, o gruodžio 20-ąją, trečiadienį, 18 val. vyks advento vakaras, kupinas susipinančių su šiuolaikine muzika advento dainų, papročių, burtų... ir paslapčių.

Adventinę programą rengęs Klaipėdos miesto savivaldybės Etnokultūros centro jaunimo folkloro sambūris „Audenis“ (vad. Valerija Jankūnaitė) ryžosi eksperimentui – pasitelkė draugėn žymų džiazo pianistą Saulių Šiaučiulį. Ateikite ir kartu dainuosime advento laikotarpio dainas, džiaugsimės vingriomis S.Šiaučiulio muzikinėmis improvizacijomis.

Advento laikas kupinas prasmingų apeigų, gražių papročių, burtų. Neprailgsta prieššventiniame šurmulyje tas gruodis, o žmogui – tai ir metų darbų užbaigtuvės. Be to, visada smalsu, o kas mūsų laukia ateityje. Ateities spėjimas – svarbus vakaronių užsiėmimas. Folkloro sambūris „Audenis“ papasakos, kaip senoliai nuspėdavo savo ateitį, pamokys įvairių būrimų, patars, į kokius ženklus atkreipti dėmesį spėjant orus. Kartu dainavę ir ateities paslaptis spėlioję liesime tikro vaško žvakes, kurias uždegsime laukdami Kūčių vakaro stebuklo.

Etnokultūros centre (Vežėjų g. 4) trečiadieniais nuo 16 val. vyksta etnomokyklėlės „Eglutė be pirktinių žaisliukų“, „Šiaudiniai papuošalai namams ir eglutei“. Jose galima išmokti patiems pasidaryti šventinių papuošalų eglutei, kalėdinių dovanėlių iš pačių pigiausių ir paprasčiausių priemonių – popieriaus, šiaudų, džiovintų gėlių.

Jei stinga idėjų, jų pasisemti galima ir Margaritos Macijauskienės parodoje „Sodai sodai, leliumoj“. Etnokultūros centro salėje nuo menkiausio vėjo pūstelėjimo sukasi apie pusšimtis šiaudinių sodų, paukštelių, žvaigždžių, reketukų ir kitų grožybių. Tik spėk viską sužiūrėti.

Norintiems daugiau sužinoti apie adventą, plačiau susipažinti su Kūčių, Kalėdų papročiais, suvokti šių švenčių prasmę Etnokultūros centre organizuojami užsakomieji edukaciniai renginiai „Adventas. Papročiai ir burtai“, „Kad neprailgtų advento vakarai“. Besidomintys gali kreiptis tel. 8 46 310022 ir užsirašyti jiems patogiu laiku.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų