Pereiti į pagrindinį turinį

„Karibų piratai. Pasaulio pakrašty“ – trys valandos su Dž.Depu ir be jo

2007-06-15 09:00

„Karibų piratai. Pasaulio pakrašty“ – trys valandos su Dž.Depu ir be jo

Pasaulis tiesiog sustingo belaukdamas, kas sugebės taranuoti „Titaniko“ rekordus. Kol kas prie Džeimso Kamerono filmo – kino salių karaliaus niekas net nepriartėjo. Tačiau net didžiausi pesimistai sielos gelmėse tikėjo „Karibų piratų“ trečiosios dalies stebuklais. Pirmasis režisieriaus Goro Verbinskio („Skambutis“) bei garsiojo Holivudo prodiuserio Džerio Brukhaimerio tvarinys pasaulio kinuose susižėrė 654 milijonus JAV dolerių. Tęsinys „Numirėlio skrynia“ sugebėjo pelningumu peršokti milijardą ir patogiai įsitaisyti trečiojoje visų laikų lankomiausių filmų vietoje. Per plauką neaplenkė „Žiedų valdovo. Karaliaus sugrįžimo“. Todėl trečiosios Džonio Depo, Orlando Blūmo ir Keiros Naitli nuotykių dalies laukta su neįsivaizduojamu smalsumu.

Laukėm laukėm ir sulaukėm beveik trijų valandų epinio reginio. Vadelės bus atleistos tik su finaliniais titrais. Tempas bus pašėlęs, žiūrėsim kvapą užgniaužę, kuris veikėjas kurį perspjaus savo nepaprasta istorija ir kaip visos istorijos susibėgs į vieną, viską sujungiančią visumą. Ko gero, scenaristai peržiūrėjo kilogramus dabar itin populiarių juostų apie daugybę susiliečiančių likimų. Ir adaptavo tai nuotykių filmui. Juk reikia visiems viską paaiškinti per tris nepilnas valandas.

Ekrano laiko pakanka ne tik gerai pažįstamiems ir sėkmingai sugrįžusiems personažams. Jo lieka ir rytų kovų meistrui – monstrui Čiou Jun Fatui bei kitiems ne mažiau efektingiems trilogijos pabaigos papildams.

Tiesą pasakius, supaisyti, kas prie ko, dėl ko ir su kuo, kaip susikirs personažų linijos trečiuosiuose „Karibų piratuose“, daug sunkiau negu „Babelyje“. Kol nukeliauja iki galutinio tikslo, visi turi viską išsiaiškinti, ir, žinoma, išvaduoti Džonį Depą iš mirties karalystės. Pirmoji „Pasaulio pakrašty“ valanda kiek prailgsta besiaiškinant tarpusavio santykius. O Džoniui Depui po jo asmeninio šou „Numirėlio skrynioje“ prodiuseriai truputėlį apkarpė sparnelius. Betgi Džonio pasirodymo mes kaip tik labiausiai ir laukėme. Nenuvilia. Yra ir netikėtas „golumo efektas“, režisierius Goras Verbinskis pasinaudoja ir kultinės komedijos „Būti Džonu Malkovičiumi“ formule.

Vaizdo efektai verti griausmingų plojimų. Pabaigos mūšis atperka ištemptos pirmosios filmo valandos laukimo vargelius. Dangus maišosi su žeme, pabaisos su žmonėmis. Kino salėje sėdi tarsi šlapias nuo galvos iki kojų. Tokių jūros mūšių kino istorijoje dar nebuvo. Protrūkis kaip kadaise kosminių mūšių sferoje „Žvaigždžių karuose“. Kaip ir Džordžo Lukaso trilogija, Goro Verbinskio „Karibų piratai“ pretenduoja į kultinio nuotykių filmo statusą. Net ir su kai kuriomis nuobodumo duobelėmis, būdingomis trijų valandų nuotykių filmui. Ypač, kai žiovulį sėkmingai vaiko šauniausi juokeliai. Taigi piratų gerbėjai gauna tai, ko tikėjosi, o trilogijos pabaiga pasaulio kinuose jau surinko per 400 milijonų JAV dolerių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų