Pereiti į pagrindinį turinį

„Kino pavasaris“ skirs ypatingą dėmesį savanorystei

2015-12-05 20:28
DMN inf.

Šiandien pasaulis mini Tarptautinę savanorių dieną. 21-asis festivalis „Kino pavasaris“, kuriame kasmet savanoriauja virš 200 kino entuziastų, kitąmet šiam vis labiau populiarėjančiam reiškiniui skirs dar didesnį dėmesį.

„Niekada nebuvau savanore, bet visada norėjau. Nuolatinis užimtumas sudėliojo kortas taip, kad galiu tik iš šalies žavėtis žmonėmis, kurie būna tie skruzdėliukai, be kurių, iš tikrųjų, nebūtų pastatytas joks didis skruzdėlynas. Skruzdėliukai, kurie dar prieš tau spėjant paprašyti pagalbos, jau rodys kelią, rekomenduos filmą ar atras tavo paltą. Savanoriai man ir yra tikrasis festivalis!“, – sako šiemet festivalio žiūrovų geriausia metų Lietuvos aktore išrinkta Aistė Diržiūtė (vaid. „Sangailės vasara“).

Kuriant festivalio atmosferą, iš tikro, jaučiamas didžiulis savanorių indėlis. Jie ne tik prie salių pasitinka „Kino pavasario“ žiūrovus, tačiau ir padeda dirbantiesiems su jo svečiais, komunikacija, renginiais ir kt. sferose.

Taip pat yra buvęs ne vienas atvejis, kuomet po savanorystės festivalyje ar jos metu, žmogus pasijaučia atradęs savo kelią. O kartais netgi tampa visus metus „Kino pavasaryje“ dirbančios komandos dalimi. Tokių pavyzdžių festivalio vadovai galėtų pateikti ne vieną. 

Įprasta, kad festivalio metu, su kinu nesusijusius darbus turintys žmonės, pasiima dviejų savaičių atostogas, ir tą laiką skiria savanoriavimui festivalyje. Per tą laiką jie ne tik įgija organizacinės patirties, bet ir daugybę žinių apie kiną.

Santariškių klinikose dirbanti medicinos studentė Aneta savanoriauja „Kino pavasaryje“ ir kituose renginiuose bei organizacijose, nes jai tai – būdas įgauti žinių, sužinoti kažką naujo apie save ir darbą didelėje komandoje. Pasak Anetos, aplinkos pakeitimas sumažina kasdienę rutiną ir leidžia susipažinti su įdomiais žmonėmis.

Tuo tarpu festivalio organizatoriai, suvokdami savanorių indėlį, kasmet stengiasi pabrėžti savanorystės naudą ir atsidėkoti gausiai jų komandai. Ne kitaip bus ir 2016 m. Planuojama festivalio metu paskelbti savanorių padėkos dieną, kuomet savanoriaujantieji būtų pagerbti ne tik „Kino pavasario“ rengėjų, bet ir žiūrovų, kad savanorystė būtų suvokiama ne kaip neapmokamas darbas, bet kaip pasididžiavimą ir pagarbą kelianti veikla.

2016-iesiems besiruošiantis festivalis sveikina visus su Tarptautine savanorystės diena ir dėkoja ne tik festivalio, bet ir kitų organizacijų savanoriams už jų brangų laiką, entuziazmą ir itin naudingą visuomenei darbą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų