Pereiti į pagrindinį turinį

Kitąmet Lietuvai Venecijos bienalėje atstovaus Ž. Landzbergas

2016-05-16 15:05
BNS inf.

Kitais metais Venecijos šiuolaikinio meno bienalėje Lietuvai atstovaus Šiuolaikinio meno centras, pristatysiantis Žilvino Landzbergo instaliaciją, nusprendė Kultūros taryba.

K. Vanago/ BFL nuotr.

Anot jos pranešimo, 57-ajai Venecijos meno bienalei pasiūlytas Ž.Landzbergo projektas lyg šiuolaikinė Nojaus laivo versija, išryškinanti laikmečiui būdingus kataklizmus ir drauge ieškanti alternatyvų, galbūt slypinčių gamtoje, istorijoje bei mūsų vaizduotėje.

„Landzbergo kūryba apima įvairias medijas: skulptūrą, instaliaciją, animaciją, piešinius, tačiau kiekvienu atveju menininkas tyrinėja ir akcentuoja skulptūriškąsias ir asociatyviąsias medžiagos, spalvos ir šviesos savybes. Jo instaliacijos dažnai skirtos konkrečiai fizinei erdvei, kuria savarankiškas situacijas-inscenizacijas, tarpstančias jausminiame laike ir erdvėje, kai ryšiai tarp atskirų objektų ir elementų mezgasi pasitelkus sapno ir pasakos logiką. Taip menininko kūriniuose socialinės refleksijos – įdaiktintos ir įvietintos medžiagoje ir laike – persipina su asmeninių patirčių apmąstymu, išsiskleisdamos netikėtomis prasmių ir asociacijų, tikrų ir fiktyvių istorijų jungtimis“, – teigiama Kultūros tarybos pranešime.

Ž.Landzbergas – vienas ryškiausių ir aktyviausių lietuvių šiuolaikinio meno kūrėjų. 1998–2004 metais jis mokėsi Vilniaus dailės akademijoje, Skulptūros katedroje, 2005–2007 metais praleido podiplominių studijų rezidencijoje „De Ateliers“ Amsterdame.

Menininkas 2008 metais apdovanotas meno leidyklos „Thieme Art“ prizu. Nuo 2003-ųjų jis aktyviai dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje, yra surengęs parodas Šiuolaikinio meno centre Vilniuje, „Galerie Fons Welters“ Amsterdame, „TAG Gallery“ Hagoje, „kim?“ šiuolaikinio meno centre Rygoje, „Modern Art Oxford“ Oksforde.

Lietuvos atstovavimui Venecijos šiuolaikinio meno bienalėje iš Kultūros rėmimo fondo lėšų iš viso skirta 187 tūkst. eurų, iš jų 30 tūkst. pasirengimo darbams 2016 metais ir 157 tūkst. eurų projektui įgyvendinti 2017 metais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų