Klaipėdos dujų fabriko teritorijoje – džiazo pliūpsnis

Dar vieną užmirštą erdvę Klaipėdoje užlies gyvybė. Teritorija greta buvusio dujų fabriko pakvies mėgautis šiltu rugsėjo vakaru klausantis džiazo.

Akcijos rengėjai siekia meninėmis ir socialinėmis formomis reanimuoti unikalią istorinę miesto erdvę, atkreipti visuomenės dėmesį į miesto paveldą, kuris jaunimui turėtų būti įdomus pažintine prasme, o verslininkus galbūt paskatintų investuoti.

Šiandien liūdnai atrodančių statinių kompleksas prie Liepų gatvės - pirmasis dujų fabrikas Lietuvoje, iškilęs 1861 m. ir gaminęs dujas gatvių apšvietimui. Karo metais jis buvo sugriautas ir iki šiol neatstatytas. Išlikusios dujų saugyklos nerestauruotos, jų būklė prastėja.

Džiazo koncertas po atviru dangumi planuojamas kitą penktadienį. Žadama, kad renginys bus nemokamas. Publika galės išvysti grupių „World 2 Duo“, „Rendez-Vous“ iš Vilniaus, klaipėdiečių „Jazzy Tea“ ir „Alex Soul Dance Theatre“ pasirodymus.

Dujų saugyklas daugiau nei prieš dešimtmetį įsigijo verslininkas Saulius Balčiūnas. Prieš kelerius metus jis yra pasakojęs, kad pastatuose yra minčių įrengti viešbutį, restoraną, kazino.

Šiemet tai nebe pirmas kartas, kai muzika bandoma sušildyti neįprastas erdves. Kovo mėnesį Lietuvos radijo programa „Opus 3“ melomanus pakvietė į roko ir elektronikos vakarėlį buvusioje įmonės "Laivitė" teritorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių