Pereiti į pagrindinį turinį

Kokių staigmenų žada evoliucija?

2009-08-15 21:09
Kokių staigmenų žada evoliucija?
Kokių staigmenų žada evoliucija?

Pliki padarai su ilgais pirštais - taip, anot mokslininkų, gali atrodyti ateities žmogus. Panašu, kad evoliucija pasiryžusi paaukoti estetiką dėl ekologijos, rašo Italijos laikraštis „La Repubblica“.

Pirštai prisitaikys prie klavišų

Futurologai jau ilgai spėlioja, kaip toliau evoliucionuos žmonija. Pagal vieną iš versijų, tolimoje ateityje abiejų lyčių žmonės neturės plaukų, o vyrai - ir barzdų. Galbūt mūsų palikuonys atrodys ne itin estetiškai, tačiau naudos mažiau vandens, nes jo nereikės nei skutimuisi, nei plaukų priežiūrai.

Mokslininkai taip pat teigia, kad ateities žmogus turės ilgus plonus pirštus, kuriais bus patogiau spaudinėti kompiuterio klaviatūros ir kitų prietaisų klavišus.

Be to, ateityje žmonės bus aukštesni. Jau dabar 20 proc. Italijos gyventojų ūgis viršija 180 cm., nors po Antrojo pasaulinio karo tokių aukštaūgių šalyje buvo vos 6 proc.

Padaugės nervų ligų

Mokslininkai prognozuoja didelius žmogaus nervų sistemos pokyčius. Tam įtakos turės sparti technologijų pažanga.

„Mūsų vaikai jau dabar demonstruoja gabumus, kurių neturėjo ankstesnės kartos, - sakė Italijos pediatrų asociacijos atstovas Giuseppe Saggese. - Technikos pažanga toliau lavins žmogų, bet atneš ir daug ligų, pradedant nutukimu ir baigiant depresija.“

Pasak specialistų, smegenys nepajėgs apdoroti gausybės informacijos, kuri užgrius žmogų tobulėjant technologijoms.

Bausmė už nenorą daugintis

Rūšis Homo Sapiens jau pradėjo keistis. Prancūzijos mokslininkai nustatė, kad šiuolaikinio žmogaus uoslė yra žymiai prastesnė, negu jo protėvių. 72 proc. uoslės genų mutavo, nes pasidarė nereikalingi.

Žmogaus dantys taip pat nėra tokie stiprūs, kokie buvo anksčiau. Ne tik dėl to, kad maistas tapo švelnesnis, bet ir dėl jame esančių konservantų bei cukraus gausybės. Kai kurie mokslininkai prognozuoja, kad ateityje dantys smulkės, kol visai išnyks. Kiti mano, kad žmogus neteks tik proto dantų.

JAV mokslininkų teigimu, po 2 tūkst. metų dėl užterštos aplinkos žmogaus akys sumažės, atsiras antras vokas. Plaučiai padidės, juose išsiplės kraujagyslių sistema, kuri bandys išgauti iš oro deguonies likučius. Oda taps storesnė, kad apsaugotų žmogų nuo atmosferoje esančių cheminių junginių ir aktyvios saulės.

Pasak kai kurių futurologų, jau šio amžiaus viduryje dauguma pasaulio žmonių bus tamsaus gymio ir turės siauras akis. Šitaip evoliucija nubaus europietiškąją rasę už nenorą daugintis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų