Pereiti į pagrindinį turinį

Kultūros dieną Klaipėdoje – atnaujinta P.Mascagni’o „Kaimo garbė“

2011-04-15 00:01
Kultūros dieną Klaipėdoje – atnaujinta P.Mascagni’o „Kaimo garbė“
Kultūros dieną Klaipėdoje – atnaujinta P.Mascagni’o „Kaimo garbė“

Klaipėdos muzikiniame teatre atnaujinta Pietro Mascagni’o „Kaimo garbė“. Koncertinis, teatralizuotas operos atlikimas – jau šį penktadienį ir šeštadienį.

Jį teatras dedikuoja Pasaulinei kultūros dienai. Po to opera į teatro repertuarą sugrįš nebent vasarą – per jo rengiamą operos ir simfoninės muzikos festivalį „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“.

O dabar, po penkerių metų sugrąžinęs į sceną, taip Klaipėdos muzikinis teatras minės Pasaulinę kultūros dieną.

Ta proga teatre bus ir daugiau renginių.

Penktadienį 15 val. Klaipėdos muzikinio teatro Kolonų salėje vyks parodos atidarymas. Ekspoziciją pristatys Adomo Brako vaikų dailės mokyklos mokiniai. Parodoje – jaunųjų klaipėdiečių tapyba, grafika, skulptūra.

Šeštadienį teatre svečiuosis 50 Neringos kultūros darbuotojų. Taip pat ketinama pakviesti ir klaipėdiečių. Svečius žadama pavedžioti po teatro užkulisius – grimo kambarius, sceną, orkestro ložę ir kitas vietas, paprastai nematomas teatro lankytojams. Taip pat norima neformalioje aplinkoje pasikalbėti apie meną ir kultūrą. Teatro vadovo Ramūno Kaubrio žodžiais, taip susijungs du krantai – Neringos ir Klaipėdos.

Abu savaitgalio vakarus teatre skambės P.Mascagni’o opera „Kaimo garbė“. Ekspresyvia, jausminga muzika, aistringa meilės drama publiką žavinčios operos partijas dainuos Valerija Balsytė ir Dalia Kužmarskytė, Mindaugas Gylys ir Artūras Kozlovskis bei svečias iš sostinės Vaidas Vyšniauskas. Prie teatro choristų prisijungs klaipėdiečių mišrus choras „Cantare“, vadovaujamas Artūro Dambrausko. Diriguos Dainius Pavilionis.

Klaipėdos muzikiniame teatre P.Mascagni’o opera „Kaimo garbė“ bus rodoma balandžio 15 ir 16 d. 18.30 val. Bilietai – 22–52 Lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų