Kultūros taryba ketina dar 900 tūkst. eurų išdalyti menininkų stipendijoms

Kultūros taryba paskelbė ketvirtąjį šiemet individualių stipendijų kultūros ir meno kūrėjams konkursą.

Šiame etape individualioms stipendijoms planuojama paskirstyti 900 tūkst. eurų, BNS informavo tarybos komunikacijos koordinatorė Goda Dapšytė.

Stipendija bus skiriama trims mėnesiams – spaliui, lapkričiui, gruodžiui. Mėnesio išmoka sudaro 600 eurų. Visa stipendija – 1800 eurų – bus išmokama vienu kartu lapkritį.

Teikti paraiškas individualioms stipendijoms gali pilnamečiai meno ar kultūros kūrėjai, kurių veiklos objektas yra Lietuvos menas ir kultūra bei jų sklaida.

Paraiškų laukiama iki rugsėjo 15-osios.

Ketvirtajame konkurse gali dalyvauti ir pirmojo bei antrojo šių metų etapo stipendininkai, jeigu įvykdė veiklas, už kurias gavo stipendijas.

„Taip pat konkurse gali dalyvauti gavusieji vienkartines kompensacines išmokas, skirtas individualiai dirbantiems kūrėjams“, – sakė G. Dapšytė.

Iš viso šiais metais Lietuvos kultūros taryba jau yra skyrusi 1747 individualias stipendijas kultūros ir meno kūrėjams, jiems paskirstyta beveik 4 mln. eurų.

„Tai yra tris kartus daugiau nei įprastai“, – atkreipė dėmesį Kultūros tarybos atstovė.

Anot jos, paprastai kasmet būdavo skiriama apie 250 individualių stipendijų ir išmokama apie 1,2 mln. eurų.

„Šių metų stipendijų šuolis tiesiogiai susijęs su pandemijos situacija, nes būtent individualios stipendijos pasirinktos kaip vienas iš pagrindinių įrankių siekiant mažinti COVID-19 plitimo ir su tuo susijusių aplinkybių pasekmių kultūros srityje mažinimui“, – BNS informavo G. Dapšytė.

Stipendijos šiais metais skiriamos iš Kultūros rėmimo fondo lėšų ir Vyriausybės Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (Covid-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plane numatytų lėšų.

Individualios stipendijos, skiriamos individualiai kultūros ar meno kūrėjų kūrybinei raiškai skatinti ir jai palaikyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilija

Vilija  portretas
Nors kokias lėšas senjorų kolektyvams skirtų, o ne vėl ir vėl pabaigusius savo projektus tuos pačius finansuotų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių