Pereiti į pagrindinį turinį

Kuria emalio miniatiūras

2005-08-12 09:00

Kuria emalio miniatiūras

Rugpjūčio 4-15 dienomis Kintų Vydūno kultūros centre, Šilutės rajone, vyksta netradicinė meno laboratorija, į kurią susirinko dailininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos ir JAV. Kintuose surengtas 3-iasis tarptautinis emalio miniatiūros simpoziumas „Pamario ženklai“.

Plenere pristatoma viena seniausių auksakalystės technikų, dabar rečiausiai naudojama - vadinamoji metalo emalio technika.

Dešimt dailininkų iš Estijos, Latvijos, Rusijos, JAV ir Lietuvos Kintuose ieško pamario krašto simbolių ir stengiasi juos įkūnyti emalio miniatiūrose.

Šiemet plenere dalyvauja Andris Garokalnis (Latvija), Kristela Kut ir Helena Telkinen (Estija), Algimantas Grintalis (JAV). Lietuvai atstovauja Marytė Gurevičienė, Arvydas Gurevičius, Aurimas Liekis, Aušra Vidžigelskytė ir klaipėdietis Saulius Bertulis.

Šiomis dienomis į Vydūno kultūros centrą užsukę lankytojai gali pamatyti, kaip dailininkai dirba. Be to, Kintų Vydūno kultūros centro galerijoje veikiančioje tarptautinėje emalio meno parodoje galima susipažinti su jau sukurtais kūriniais.

Trečiųjų „Pamario ženklų“ plenero paroda rudenį tradiciškai atkeliaus į Klaipėdą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų