Laidos „7 Kauno dienos“ anonsas (lapkričio 24 d.)

  • Teksto dydis:

Šią savaitę laidoje „7 Kauno dienos“ daugiau sužinosite apie Kauno kino festivalį, pamatysite autentikos nepraradusius žymaus tarpukario Lietuvos profesoriaus Augusto Janulaičio namus ir išgirsite apie virtualios realybės projektą „Angelų takais“.

 

Lietuvoje jau 12-ą kartą vyko tarptautinis Kauno kino festivalis, pakvietęs žiūrovus pasižiūrėti retus, mažai žinomus kino filmus. Vienas jų – eksperimentinis filmas „Darbo gamykla“, pasakojantis apie naują fabriką tolimoje ateityje, kuriame gaminami...žmonės: individai su jausmais, norais, pomėgiais ir troškimais.

Netikėti atradimai. Ramūnas Janulaitis su šeima gyvena savo senelio, žymaus tarpukario Lietuvos profesoriaus Augusto Janulaičio namuose. Šiandien, kai lengva ranka atsisveikinama su praeities architektūra, o nugriauti ir statyti iš naujo yra kur kas paprasčiau nei išsaugoti, retai pasitaiko galimybė apsilankyti namuose, kuriuose išlikę viskas – nuo sodo obelų iki paltų kabliuko. Nepraradęs autentikos, vis dar gyvas ir gyvenamas šis namas liudija apie žmones, prieš šimtą metų kūrusius mūsų valstybės pamatus.

„Pokalbyje 450“ kūrybos prodiuseris Vitalijus Žukas pasakos apie sukurtą M.K. Čiurlionio ir virtualios realybės projektą „Angelų takais“. Tai – trumpametražis 360 laipsnių virtualios realybės (VR) projektas-filmas, kuriame pasakojama apie vieno iškiliausių visų laikų lietuvių menininkų kūrybą.

Laida bus rodoma lapkričio 24 d. (sekmadienį), 11.30 val. per LRT PLIUS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių