„Laisvės TV“ ir LRT radijas kviečia į keturių dienų Rusijos ambasados apgultį

  • Teksto dydis:

„Laisvės TV“ ir LRT radijas vėl sujungia savo jėgas ir kovo 1-4 dienomis kviečia į nuolatinį protestą „Laisvė šviečia“ prie Rusijos ambasados, kurio metu bus protestuojama prieš Rusijos veiksmus ir Vladimiro Putino vykdomą politiką.

Kasdien nuo 12 iki 20 valandos arba tol, kol švies ambasados langai, bus tiesiogiai transliuojamos specialios „Laisvės TV“ ir LRT radijo laidos. Protesto metu taip pat bus skaitoma poezija, koncertuos „G&G sindikatas“, Andrius Mamontovas, Vaidas Baumila, Giedrė, „FC baseball“ ir kiti atlikėjai, Lietuvos šaulių sąjunga degins laisvės laužus, o į šalia esantį tvenkinį bus paleistas laisvės laivas su linkėjimais Rusijai.

„Ne pirmą kartą įrodome, kad lietuviai nesidžiaugia, kai kaimyno troba dega. Žmonės negali sėdėti rankų sudėję ir nori realiai veikti. Aukojimas pinigais, priemonėmis ir paslaugomis Lietuvoje vyksta neįtikėtinais mastais. Mes kviečiame ateiti į keturių dienų protestą, kurio metu budėsime prie Rusijos ambasados baksnodami jiems į langus ir rodydami, kad mes nepritariame jų veiksmas ir reikalaujame, nedelsiant nutraukti karą. Protesto metu vyks „Vyriausiosios Lietuvos komisijos“ tiesioginis posėdis, bus transliuojamos specialios „Laisvės TV“ laidos ir nuolatinis triukšmas prie agresoriaus ambasados. Spaudimą Putinui galima daryti ne tik instituciniu lygmeniu“, –  sako „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas.

„2020 metais rugpjūčio mėnesį kartu su „Laisvės TV“ sujungėme savo jėgas ir kvietėme visus Lietuvos žmones stotį į „Laisvės kelią֧“, taip išreikšdami solidarumą Baltarusijos žmonėms. Šį kartą mūsų palaikymo reikia Ukrainos tautai, kurią užpuolė Rusija. Keturias dienas būsime įsikūrę prie Rusijos ambasados ir kartu su „Laisvės TV“ transliuosime specialias tiesiogines informacines laidas, o laisvės ir vieningumo jausmą stiprinsime atlikėjų muzika. LRT radijo programoje kasdien iš laikinosios studijos prie Rusijos ambasados transliuosime specialią naujienų laidą, taip pat laidas „Svarbus pokalbis“, naujienas rusų kalba bei informacinę laidą „60 minučių“. Susirinkusieji ir radijo klausytojai išgirs ir tiesiogines laidas „Čia ir dabar“ bei „Istorijos perimetrai“, – apie keturių dienų Rusijos ambasados apgultį informuoja LRT Radijo departamento vadovas Giedrius Masalskis.

Protesto dalyviai kviečiami užsiregistruoti į protesto akciją, puoštis Ukrainos vėliavos spalvomis, raginami pasiimti megafonus, pasigaminti plakatus, smerkiančius Rusijos agresiją. Taip pat, protesto vietoje bus galimybė kartu su kitais protesto dalyviais pasigaminti plakatus.

„Laisvė šviečia“ programą ir visą informaciją rasite čia.

Organizatoriai teigia, kad Ukrainai labai svarbus jūsų palaikymas, todėl kviečia budėti nuolatos.


Šiame straipsnyje: Laisvės TVLaisvė šviečiaLRT radijaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių