Lietuvę sužavėjusiame Peru gajus šamanizmas, o delikatesas – jūros kiaulytė

Lietuviams kelionėms renkantis vis egzotiškesnius kraštus, kelionių organizatorę, keliautoją Ają Rutkauskienę vykti į tolimąjį Peru paskatino festivalyje „Kino pavasaris“ matytas filmas „Atrandant Gastoną“. Sužavėta Peru virtuvės, gamtos ir kultūros lietuvė nusprendė pati nuvykti ten ir viską išbandyti.

Tarp labiausiai įsiminusių dalykų keliautoja išskiria ne tik gastronomiją, garsųjį Mačų Pikčų, Šventąjį inkų slėnį ar Kusko miestą, bet ir vietines gentis.

„Jie labai šilti, įdomūs. Traukinys sustoja prie aukščiausio pasaulyje Titikakos ežero. Jame yra plaukiojančios salos, kuriose gyvena vietinės gentys. Teko nuplaukti iki tų salų, pabendrauti su vietiniais gyventojais“, – pasakoja A. Rutkauskienė.

Pasak pašnekovės, Peru iki šių dienų itin gajus šamanizmas.

„Gausu šamanų tiek pačiuose didmiesčiuose, tiek džiunglėse. Labai populiarėja turizmas, kai verdamas gėrimas iš specialios žolės, su kuriuo atliekamos įvairios ceremonijos. Turistai į džiungles vyksta netgi savaitei, kad išsivalytų, pažintų ir atrastų save. Tai labai įdomu, tačiau, kaip ir visur, reikia atsirinkti, kur keliauti, pas ką keliauti. Švelnesnė versija būtų – būrimasis iš kokos lapų“, – apie tradicijas pasakoja A. Rutkauskienė.

Dalį šalies apžiūrėti galima važiuojant nauja traukinio linija, jungiančia Kusko miestą ir Arekipos kanjoną. Naujoji linija suteikia galimybę pamatyti sunkiai anksčiau pasiekiamas vietoves.

„Tai yra dviejų parų maršrutas, sukurtas turistams. Tai yra prabangus traukinys su visapusišku aptarnavimu, ekskursine programa, gidais, maitinimu, įspūdingomis kajutėmis“, – įspūdžiais dalijasi A. Rutkauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių