Londone aukcione parduoti J. Kennedy intymūs laiškai britų diplomatui

  • Teksto dydis:

Jackie Kennedy (Džeki Kenedi) laiškai, kuriuos ji po vyro nužudymo parašė vienam britų diplomatui, atmesdama jo pasiūlymą tekėti, trečiadienį buvo parduoti aukcione Londone.

J.Kennedy ir Davido Ormsby Gore'o (Deivido Ormsbio Goro), Didžiosios Britanijos ambasadoriaus Jungtinėse Valstijose valdant Johnui F.Kennedy (Džonui F.Kenedžiui), susirašinėjimas atskleidžia jos nenoro tekėti už buvusio diplomato priežastis.

„Mes drauge labai daug žinojome, patyrėme ir praradome. Net jei dabar yra ne taip, kaip norėtumėt, viliuosi, šis meilės ir skausmo ryšys niekada nebus nutrauktas“, – rašė ji D.Ormsby Gore'ui po jo pasipiršimo 1968-aisiais.

„Esat tarsi mano mylimas, mylimas brolis – ir auklėtojas – ir vienintelė man žinoma originali dvasia, koks buvot ir Jackui (Džekui)“, – pridūrė ji, pavartodama velionio vyro pravardę.

Šie laiškai buvo tarp dokumentų, rastų D.Ormsby Gore'o šeimos namuose ir parduotų „Bonhams“ aukcione Londone už 100 tūkst. svarų (116 tūkst. eurų). Tarp šių dokumentų taip pat buvo laiškų nuo J.F.Kennedy ir britų ministrų pirmininkų.

D.Ormsby Gore'as 1968 metų vasarą pasiūlė J.Kennedy „slaptas vedybas“ ir sakė, kad kategoriškas atsisakymas jam buvo „nepakeliamas“.

Jo žmona žuvo per automobilio avariją 1967-aisiais, ir J.Kennedy, kurios vyras, 35-asis JAV prezidentas, buvo nužudytas 1963 metais, parašė jam norėdama pareikšti užuojautą.

„Praėjęs jūsų laiškas buvo toks vienišumo cri de coeur (širdies šauksmas) – viską padaryčiau, kad nebejaustumėt šio sielvarto“, – rašė ji buvusiam ambasadoriui.

Vėliau J.Kennedy ištekėjo už graikų laivybos magnato Aristotlio Onasio (Aristotle Onassis) ir šį savo pasirinkimą paaiškino paskutiniame laiške D.Ormsby Gore'ui.

„Jūs ir aš drauge patyrėme labai daug gyvenimų ir mirčių, vilčių ir skausmo – dalysimės jais amžinai ir būsime amžinai jų susieti“, – rašė ji.

„Jei kada nors galėčiau sulaukti palengvėjimo ir paguodos, tai turi nutikti su žmogumi, kuris nėra viso mano praeities ir skausmo pasaulio dalis – dabar tai suprantu – jei pasaulis mums leis“, – pridūrė Jackie.

18 J.Kennedy laiškų D.Ormsby Gore'ui kolekcija apima laikotarpį nuo jos vyro nužudymo iki santuokos su A.Onasiu 1968 metais.

D.Ormsby Gore'as dirbo Britanijos ambasadoriumi 1961–1965 metai ir vėliau grįžo į Jungtinę Karalystę. Jis mirė 1985 metais, po automobilio avarijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių