Pereiti į pagrindinį turinį

Londono meno mugėje – ir lietuviški vardai

Londono meno mugėje – ir lietuviški vardai Londono meno mugėje – ir lietuviški vardai Londono meno mugėje – ir lietuviški vardai Londono meno mugėje – ir lietuviški vardai Londono meno mugėje – ir lietuviški vardai Londono meno mugėje – ir lietuviški vardai Londono meno mugėje – ir lietuviški vardai Londono meno mugėje – ir lietuviški vardai Londono meno mugėje – ir lietuviški vardai Londono meno mugėje – ir lietuviški vardai Londono meno mugėje – ir lietuviški vardai

Londone šiemet devintą kartą duris atvėrė vienas didžiausių meno renginių pasaulyje – „Frieze“ meno mugė.

Kasmet ši šiuolaikinio meno mugė sukviečia per 170 tarptautinių šiuolaikinių meno galerijų. Per tris dienas vykstančią mugę galima išvysti plačią šiuolaikinio meno panoramą.

Tokios parodos įrodo – „Menas nemirė“. Šiemet į keturias dienas vykstančią šiuolaikinio meno mugę Londono Regento parke susirinko rekordinis skaičius dalyvių – 173 šiuolaikinio meno galerijos atstovauja 33 valstybėms.  

„Frieze“ meno mugė – didžiausias renginys vertinantiems šiuolaikinį meną, norintiems ne tik pasižiūrėti, bet ir įsigyti garsiausių menininkų darbų.

Renginio organizatoriams jau trejus metus nuo 2008-ųjų finansų krizės nerimą kelia smarkiai kylančios darbų kainos, tačiau jie įsitikinę, kad sunkiu ekonominiu laikotarpiu menas geresnė investicija nei vertybiniai popieriai.

Tai stengiasi įrodyti ir menininkas iš Vokietijos, bandydamas meną jungti su komercija. Jis mėgins parduoti motorinę jachtą tiesiai iš standartinio galerijos stendo, kurią pats meniškai įrengė.

„Jei peržiūrėsite į festivalio pranešimus, pastebėsite, kad visur minimos tik kainos. Todėl dažnai nebesusimąstai apie turinį, ką menininkas norėjo pasakyti. Tad savo instaliacija mėginu paversti visą parodą spektaklio dalimi, atkreipti dėmesį ne tik į kainą, bet ir į patį meną“, – teigė Christianas Jankowski.

Kitas menininkas iš Didžiosios Britanijos siūlo dar vieną išskirtinį sprendimą krizei įveikti. Jis kviečia sunaikinti kreditines korteles specialiai tam sukurta naikinimo mašina.

„Tiesiog sugalvojau tokius mainus – meno mugės lankytojas, sunaikinęs savo kreditinę kortelę, vietoj jos nemokamai gauna piešinį. Po to jis gali parduoti piešinį aukcione ir gauti daug pinigų“, – sakė Michaelis Landi.

„Frieze“ meno mugėje dalyvauja ir garsiausi Lietuvos menininkai, tokie kaip Antanas Sutkus ir Jonas Mekas. Šiame renginyje J. Mekas pristatys Orvidų sodybą. Taip menininkas siekia atkreipti valdžios dėmesį į šią unikalią vietą ir ją išsaugoti ateinančioms kartoms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų