LRT Radijuje – dėmesys gynybos temoms

  • Teksto dydis:

Ukrainoje tęsiantis Rusijos puolimui ir stebint išaugusį visuomenės susidomėjimą temomis apie karą ir gynybą, LRT Radijas siūlo dvi naujas rubrikas.

Kiekvieną pirmadienį rubrikoje „Civilis klausia“ atsakoma į gyventojams kylančius klausimus, susijusius su karu Ukrainoje ar karine tematika. Penktadieniais rubrikoje „Žvalgybos postas“ klausytojų laukia svarbiausių savaitės karinių įvykių apžvalga. Naująjį turinį klausytojai ras ir LRT radiotekoje.

Naujas rubrikas LRT Radijo eteryje rengia save Lietuvos gynybai ir saugumui neabejingais bendraminčiais prisistatanti komanda, pavadinimu „Locked N‘ Loaded“. Tai pilietinio gynybos ir saugumo analizės centras, kuriam priklauso ir gynybos entuziastai, ir patyrę karininkai, saugumo ekspertai.

„Šiuo visuomeniniu projektu siekiame gyventojus geriau supažindinti su gynyba, Lietuvos kariuomene ir padėti gerinti gynybai reikalingus praktinius įgūdžius. Vykstant karui Ukrainoje kasdien rengiame išsamias apžvalgas apie karo eigą, gilinamės į karinių dalinių judėjimo kryptis ir taktikas. Džiugu, kad bent dalimi savo žinių galėsime pasidalyti ir su LRT Radijo klausytojais“, – sako naujųjų rubrikų kūrėjas, „Locked N‘ Loaded“ narys Mantas Vilimas.

Šiuo turiniu siekiame informuoti, šviesti, o kartu ir nuraminti tuos, kurie baiminasi dėl šalies saugumo.

Atsakymams į gyventojų klausimus skirta rubrika „Civilis klausia“ truks septynias minutes, o „Žvalgybos poste“ savaitės įvykiai karybos srityje bus apžvelgiami per penkias minutes.

„Vykstant karui supratome, kad gyventojams trūksta būtent į gynybą orientuoto švietėjiško turinio, tikslingų įžvalgų, todėl kilo mintis kiekvieną savaitę tam skirti laiko laidose. Džiaugiamės, kad ši profesionali ir gerai informuota gynybos entuziastų komanda sutiko kurti trumpas rubrikas, kuriose apie gynybą kalbėtų paprastai, visiems suprantamai, be gąsdinančio tono. Šiuo turiniu siekiame informuoti, šviesti, o kartu ir nuraminti tuos, kurie baiminasi dėl šalies saugumo“, – akcentuoja LRT Radijo departamento Naujienų tarnybos vadovė Dovilė Javinskaitė.

Pirmadieniais 6.45 val. informacinėje LRT Radijo laidoje „Ryto garsai“ pristatoma rubrika „Civilis klausia“. Ją taip pat bus galima išgirsti ir svarbiausiems dienos įvykiams skirtoje laidoje „60 minučių“.

Užduoti klausimus apie karą ar gynybą laidos kūrėjams galima siunčiant žinutę LRT Radijo „Facebook“ paskyrai.

Savaitės apžvalgų rubrika „Žvalgybos postas“ per LRT Radiją transliuojama penktadieniais 8.32 val. „Ryto garsuose“ ir laidos „60 minučių“ metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių