LRT tarybos pirmininku antrai kadencijai išrinktas L. Gadeikis

  • Teksto dydis:

VšĮ Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) tarybos pirmininku antradienį antrai kadencijai išrinktas žurnalistas, filologas ir literatas Liudvikas Gadeikis.

Pirmą kartą L. Gadeikis Tarybos pirmininku buvo išrinktas 2018 metais. LRT tarybos posėdyje išrinkta ir pirmininko pavaduotoja Irena Vaišvilaitė, pranešė LRT.

L. Gadeikį į LRT tarybos narius 2016-aisiais yra paskyręs Seimas. Taryba yra aukščiausiasis kolegialus organas, vykdantis LRT valdymo ir priežiūros funkcijas bei atstovaujantis visuomenės interesams. Ji prižiūri, kaip yra vykdoma visuomeninio transliuotojo misija, renka generalinį direktorių, tvirtina LRT radijo ir televizijos programų sudėtį, metines pajamų ir išlaidų sąmatas bei jų vykdymo ataskaitas, vykdo kitas funkcijas.

LRT taryboje šiuo metu dirba Seimo deleguoti atstovai – Liudvikas Gadeikis, Dalia Kutraitė-Giedraitienė, Raimondas Savickas, Vytautas Petras Plečkaitis, Prezidento deleguoti atstovai – Giedrė Švedienė, Norbertas Černiauskas, Tomas Balžekas, Mindaugas Jurkynas bei visuomeninių organizacijų deleguoti atstovai – Irena Vaišvilaitė, Jonas Staselis, Darijus Beinoravičius, Eugenijus Valatka.

Prie LRT tarybos veikia Audito ir rizikos valdymo, Pirkimų ir investicijų politikos bei Turinio komitetai, kuriuos steigia LRT taryba bei skiria šių komitetų pirmininkus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kur kitos

o kur kitos  portretas
LRT ziurkes dingo ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių