Pereiti į pagrindinį turinį

M. Rostropovičiaus fondo globotiniai groja Vokietijoje

M. Rostropovičiaus fondo globotiniai groja Vokietijoje
M. Rostropovičiaus fondo globotiniai groja Vokietijoje / "Shutterstock" nuotr.

Bistrampolio festivalį pradėję Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo globojami vaikai – tik keturi iš kelių dešimčių, kuriems augti padeda fondas.

Iki šiol daugiausia vaikų meistriškumu besirūpinantis fondas, plečia paramą vaikams ir organizuoja koncertus Lietuvoje ir Vokietijoje, praneša „Panorama“.

Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo globojami vaikai groja Vilniaus Rotušėje. Pasak fondo atstovų, remdami talentingus mokinius, jie ieško galimybių rengti koncErtus ir užsienyje. Vieni iš fondo partnerių – Vokietijos Kioler-Osbar bei Duisburgo Faselio fondai. Su jų globojamais jaunaisiais muzikantais šįkart koncertų ciklas surengtas Lietuvoje. Kitąmet muzikus iš Vilniaus planuojama kviesti koncertuoti į Duisburgą, padengiant jų kelionės ir gyvenimo išlaidas.

„Dauguma, žinoma, nori įsigyti instrumentą, kas yra labai sudėtinga, bet šiais metais sutarėme su vienu banku ir vienai mūsų fondo globotinei padėjom įsigyti instrumentą. Išvažiavimas į konkursus, meistriškumo kursai“, – teigia Rūta Kėvišienė, M. Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo valdybos narė.

Prieš aštuonerius metus violončelininko, dirigento ir pianisto, žmogaus teisių gynėjo Mstislavo Rostropovičiaus įkurtas labdaros ir paramos fondas šiandien veikia Jungtinėse valstijose, Rusijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje. Šio fondo misija – skatinti išskirtinių meno, mokslo ir sporto gabumų turinčių vaikų ugdymą bei teikti pagalbą kraujo vėžiu sergantiems vaikams.

Lietuvos fondo globojamiems mokiniams organizuojamos žymių pedagogų konsultacijos. Vaikai siunčiami į tarptautinius meistriškumo kursus. Globotiniams skolinami fondui priklausantys instrumentai.

„Yra mergaitė, kurią pastebėjome Pasvalyje. Toliau mokėsi Čiurlionio menų mokykloje, dabar mokosi Londono karališkoje akademijoje, ir šįvakar ji koncertuoti su džiaugsmu sutiko“, – prieš koncertą pirmadienį pasakojo R. Kėvišienė.

Lietuvoje veikia dešimtys talentingus vaikus remiančių organizacijų, tačiau Mstislavo Rostropovičiaus fondas išsiskiria tęstine veikla: po šiuo sparnu priglaustas vaikas globojamas, kol tampa studentu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų