Pereiti į pagrindinį turinį

Maisto menininkė J. Vaitkutė: galima kurti iš visko

Facebook nuotr.

„Nėra neįveikiamo kalno: galima kurti iš visko, tik reikia surasti strategiją – kaip sukurti portretą iš šokolado, kuris teka, kaip sukurti portretą iš šaltibarščių, kurie skysta“, – apie iššūkius kalbėjo J. Vaitkutė ir LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas Rytas, Lietuva“ studijoje vos per 8 minutes nupiešė pasaulyje žinomo žmogaus portretą.

Maisto menininkė jau pagarsėjo Lietuvoje lėkštėje sugebėjusi nupiešti daugybę šalyje žinomų žmonių portretų. Dabar mergina mąsto apie išgarsėjimą visame pasaulyje, nors debiutas jau įvyko – pasaulinėje parodoje „Expo 2015“ ji pristatė 10 meno kūrinių iš maisto produktų.

Kalbėdama apie meno ilgaamžiškumą ir vertę, J. Vaitkutė teigė, kad visų pirma jis turi turėti vertę.

„Menas turi atnešti kažkokią žinutę. Jei tai yra socialinis menas, tai tuo puikiau, nes jis gali padėti kažką keisti. Pavyzdžiui, mano sukurtas Vladimiro Putino portretas buvo it tylus protestas – mano nuomonės išreiškimas, kuris pavyko, nes interviu su manimi ištransliavo vienas didžiausių Rusijos opozicinių kanalų“, – pasakojo menininkė bei tuo pačiu užsiminė, kad po to sulaukė ir grasinimų.

Daugiau apie kūrybą ir pasitaikančius iššūkius žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų