Pereiti į pagrindinį turinį

Margi Žemės raštai

2007-01-19 09:00

Margi Žemės raštai

Žvelgiant į Žemę iš padangių, sudėtingi dalykai atrodo paprastesni. Namai, vandenų skalaujamos pakrantės, kalnagūbriai, išliaupsintieji civilizacijos pasiekimai ir aukštyje ištirpę žmonių siluetai tampa tik kontūrais, taškais, spalvingomis dėmėmis.

Tokią unikalią mūsų Žemės grafiką pro lėktuvo langą užfiksavo ir į parodą “Virš žemės” Klaipėdos fotografijos galerijoje pakvietė tauragiškis fotomenininkas Renaldas Malychas.

Nešina puokštėmis, dovanomis, į jos atidarymą uostamiestyje veik 100 kilometrų atkako gausi Tauragės bendruomenė: mero pavaduotojas, miesto laikraščio kolektyvas, fotografų gildijos atstovai, draugai, giminės ir net Pagėgių bibliotekos šviesuomenė.

Neatsitiktinai. 30 nuotraukų iš paukščio skrydžio - R.Malycho duoklė parodos atidarymo dieną minėtam 30-mečiui. Ne vienerius metus Tauragės kasdienybę fiksavęs ir kartu su Prezidentu Valdu Adamkumi padangėse skraidęs fotomenininkas jautėsi subrendęs ir pakankamai žemiškam troškimui - surengti savo pirmąją autorinę parodą.

- Turėdamas fotoaparatą rankose, negaliu ramiai sėdėti. Nesvarbu, kur būčiau. Kartais fotoaparatas yra neįgalus užfiksuoti to, ką mato akys. Rūkas ar debesys, o Žemė iš 30 kilometrų aukščio atrodo nerealiai! Nusprendęs surengti parodą, peržiūrėjau archyvą ir pamačiau, kad vaizdų iš padangių turiu daugiausiai. Nors, dirbant spaudoje, tenka viską fotografuoti. Manau, kad šios fotografijos visiems žmonėms turėtų būti labiausiai suprantamos. Kas iš to, jeigu į Klaipėdą atvežčiau Tauragės miesto tarybos posėdžius, tauragiškiams svarbius, o klaipėdiečiams nieko nesakančius veidus, detales, renginių reportažus?.. - samprotavo R.Malychas.

Jo fotografijų parodą „Virš žemės“ Klaipėdos fotografijos galerijoje galima pamatyti iki vasario 13 dienos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų