Pereiti į pagrindinį turinį

Menininkė J. Vaitkutė iš 8 milijonų litų atkūrė S. Dali portretą

2016-10-20 14:05

Išradinga menininkė Jolita Vaitkutė vėl nustebino. Šįkart vilnietė iš smulkintų aštuonių milijonų litų per šešias valandas sukūrė garsiojo Salvadoro Dali portretą. Ir per kelias sekundes jį sunaikino.

Stop kadras

Aštuonis milijonus smulkintų litų Jolitai davė Lietuvos bankas.

Dažniausiai iš maisto produktų portretus kurianti menininkė šįkart ėmėsi sudėlioti 2,10x3,26 metro dydžio Salvadoro Dali atvaizdą: „Salvadoras Dali – mano įkvėpėjas“, – prisipažino ji.

Tačiau šis Martyno Mažvydo bibliotekoje sukurtas piniginis projektas – ne eilinis menininkės darbas. J. Vaitkutė prašo pagalbos padedant surinkti 915 eurų, kuriuos yra skolinga Vokietijai.

„Prieš porą mėnesių Vokietijoje padariau nusikaltimą. Pasidalijau ne savo intelektualine nuosavybe. Padariau klaidą, o 30 sekundžių man kainavo 915 eurų“, – prisipažino J. Vaitkutė. Ji kartu atkreipia dėmesį į piratavimą, ragina gerbti autorines teises ir prašo gerbėjų paaukoti.

Mainais už tai visi galėjo tiesiogiai stebėti „brangiausią“ jos darytą meninę instaliaciją, kurios atvaizdą mergina leis naudoti kur tik nori: „Skolą grąžinsiu menu“.

Šešių valandų darbas po kelių sekundžių subyrėjo kaip mandala. O M. Mažvydo bibliotekoje susirinkusiems smalsuoliams J. Vaitkutė dalijo cilindrėlius po 70 tūkst. susmulkintų litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų