Menininko iš Berlyno instaliacijoje – debesys iš lipnių juostų

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (KKKC) reziduojantis vokiečių menininkas iš Berlyno Oliveris Oefeleinas ketvirtadienį uostamiestyje pristatys savo kūrybą.

KKKC rezidentūroje vieni menininkai keičia kitus. Nuo rugpjūčio 21 d. iki rugsėjo 18 d. čia gyvenantis ir kuriantis O.Oefeleinas KKKC Meno kiemo dirbtuvėse kuria instaliaciją. Rugsėjo 8 d. 16 val. KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) jis pristatys ne tik savo darbus, kūrybą, bet ir Klaipėdoje gimstančią instaliaciją „Lipnios juostos debesis“.

Naujoji O.Oefeleino instaliacija konstruojama iš lipnios juostos ir putplasčio. Autoriaus žodžiais, debesis čia – kaip visa ko apimančio, savyje turinčio, įtraukiančio, slepiančio ar apgaubiančio darinio simbolis, kuris gali būti traktuojamas įvairiai. Menininkas buitišką, kasdienį daiktą – stalą apgyvendina savo instaliacijoje ir taip priskiria jam kitą funkciją. Juk iš esmės nieks nežino, kokia šio stalo paskirtis, kokio interjero dalimi jis buvo, kokių žmonių prie jo sėdėta...

O.Oefeleinas yra baigęs biologijos studijas protozoologijos srityje (vienaląsčių tyrinėjimas elektronų mikroskopu) Berlyno laisvajame universitete ir meistriškumo klasę Berlyno vaizduojamosios dailės koledže. Jis kuria videomeno, tapybos bei instaliacijų srityse, dažniausiai daro erdvines skulptūras iš putplasčio ir lipnios juostos. Savo darbuose menininkas akcentuoja erdvę ir laiką, realybės, veiksmo ir iliuzijos kaitą.

Susitikimo su O.Oefeleinu metu taip pat bus pristatyta jau šiais metais KKKC viešėjusių rezidentų – Shoko Matsuyama’os (Japonija), Grit Sauerborn (Vokietija), Anitos Back (Vokietija), Beatos Kozlowskos (Didžioji Britanija), Irene Anton (Vokietija) – kūryba.

O.Oefeleino Klaipėdoje sukurtą instaliaciją bus galima pamatyti nuo rugsėjo 17 d. iki spalio 10 d. KKKC Meno kieme.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių