Meno darbuotojams ir kūrėjams – Kultūros ministerijos premijos

  • Teksto dydis:

Labiausiai nusipelniusiems kultūros ir meno darbuotojams bei kūrėjams ketvirtadienį bus įteikti Kultūros ministerijos įsteigti apdovanojimai ir premijos.

Nacionalinėje dailės galerijoje Vilniuje kūrėjams bus įteikti garbės ženklai „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Už kūrybinę, edukacinę, mokslinę, kultūrinę organizacinę, leidybinę veiklą, reikšmingą indėlį atnaujinant pučiamųjų orkestrą „Trimitą“ šiuo ženklu bus apdovanotas kompozitorius, Lietuvos simfoninio pučiamųjų orkestro vadovas Antanas Kučinskas.

Garbės ženklas už ilgametį indėlį į Dzūkijos kultūros lauko puoselėjimą, kultūros paveldo apsaugą, tyrinėjimą, populiarinimą, produktyvią mokslinę ir visuomeninę veiklą bus įteiktas paveldosaugininkei Margaritai Janušonienei.

Teatro ir kino aktorius, ilgametis Vilniaus teatro „Lėlė“ vadovas Juozas Marcinkevičius šiuo apdovanojimu įvertintas už Lietuvos lėlių teatro puoselėjimą, plėtojimą ir populiarinimą tarptautiniu mastu, lėlių teatro profesionalų telkimą, reikšmingus socialinius kultūrinius bei edukacinius projektus.

Dailininkei Audronei Petrašiūnaitei apdovanojimas skirtas už ilgametę, aktyvią ir reikšmingą kultūrinę veiklą, originalią Lietuvos tapybos tradicijos interpretaciją, indėlį į jaunosios kartos ugdymą.

Garbės ženklą už platų kūrybinės veiklos lauką, nuoširdų pasišventimą teatro scenai, ryškius, pripažinimo sulaukusius vaidmenis teatre ir kine, sėkmingą bendradarbiavimą su Lietuvos bei užsienio kino kūrėjais gaus aktorius Dainius Svobonas.

Birštono kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis bus pagerbtas „už 42 metus Birštone nešamą džiazo ir kultūros fakelą, organizuojant Tarptautinį Birštono džiazo festivalį, kas dvejus metus suburiantį Lietuvos ir užsienio džiazo bendruomenę“.

Solistei Gitanai Vilkelienei (Pečkytei) apdovanojimas bus įteiktas už nuopelnus Lietuvos scenos meno kultūrai, meistriškumą, talento įvairiapusiškumą, produktyvią kūrybinę, pedagoginę veiklą, įsimintinus vaidmenis operose ir operetėse.

Garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“ skiriamas Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams už dešimties pastarųjų metų veiklą kultūros bei meno srityje.

Be to, bus įteiktos vardinės Bronio Savukyno, Martyno Mažvydo, Balio Buračo premijos, pasveikinti perspektyvūs jaunieji talentai ir debiutantai.

Kultūros ministerijos premijos kasmet skiriamos už kultūros ir meno darbuotojų profesinę veiklą, įvertinant geriausius jų pasiekimus ir darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip nekeista

Kaip nekeista portretas
bet koks gražus apdovanojimas!Gaila kad dalinamas bet kam ar pagal pažintis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių