Pereiti į pagrindinį turinį

Mikelandželo paveikslas rastas studentų bendrabutyje Oksforde

2011-07-14 14:09
Mikelandželo paveikslas rastas studentų bendrabutyje Oksforde
Mikelandželo paveikslas rastas studentų bendrabutyje Oksforde / SWNS nuotr.

Paveikslas, kuris kaba Oksfordo universiteto studentų bendrabutyje nuo 1940-tųjų, gali būti dailininko Mikelandželo šedevras, vertas apie 400 milijonų litų.

Šešiolikto amžiaus vidurio kūrinyje pavaizduotas nukryžiuotas Jėzus. Buvo manoma, kad paveikslas nutapytas to Renesanso dailininko Marcello Venusti. Tačiau italų meno ekspertas Antonio Forcellino tikina, kad pagal infraraudonųjų spindulių tyrimą, paveikslas iš tikrųjų buvo nutapytas Mikelandželo.

Pasaulyje autentifikuota tik keletas Mielandželo piešinių ir visi kabo muziejuose. Jei Oksfordo universitetas nuspręstų parduoti šį kūrinį, jis būtų pats brangiausias paveikslas, kokį iki šiol pavyko parduoti. Iki šiol pardavimo rekordas priklauso Pikaso paveikslui, kuris buvo pernai metais parduotas už 28 milijonus litų.

Dabar paveikslas atiduotas Oksforde esančiam „Ashmolean“ muziejui. Rudenį meno kūrinys bus eksponuojamas Milane ir Romoje.

Kai kurie ekspertai įsitikinę, kad tai ne Mikelandželo darbas, nes paveikslas nutapytas, kai tapytojas jau buvo senas ir nebelabai matė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų