Pereiti į pagrindinį turinį

Ministerija: kultūros infrastruktūros objektams atnaujinti – 8,5 mln. eurų

2023-11-28 12:36
ELTOS inf.

Kultūros ministerija kviečia infrastruktūros objektų savininkus ir valdytojus teikti projektų įgyvendinimo planus ir pretenduoti į paramą jiems atnaujinti. Pasak ministerijos, kvietimo suma – 8,5 mln. eurų Europos Sąjungos lėšų.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Freepik.com nuotr.

„Projekto metu turi būti padidintas kultūros infrastruktūros objekto ar jo dalies patrauklumas, ekonominis gyvybingumas ir konkurencingumas, prisidedama prie kultūros išteklių prieinamumo ir naudojimosi jais gerinimo, kultūros, sukuriant papildomus lankytojų srautus“, – rašoma ministerijos išplatintame pranešime.

Ministerija nurodo, kad didžiausia galima finansavimo lėšų suma projektui įgyvendinti yra daugiau kaip 708 tūkst. eurų.

Pranešime taip pat pažymima, kad finansuojamų projektų veiklos – kultūros infrastruktūros objekto atnaujinimas esamos kultūros infrastruktūros pagrindu, siekiant gerinti infrastruktūrą taip, kad būtų sudarytos sąlygos plėsti teikiamas kultūros paslaugas.

Be to, įtraukti naujas paslaugas, didinti jų kokybę, įvairovę, pagal galimybes skatinti interaktyvumą bei prieinamumą, tenkinant šiuolaikinės visuomenės poreikius bei stiprinant socialiai pažeidžiamų visuomenės grupių įsitraukimą.

Projekto finansuojamoji dalis yra iki 85 procentų visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų. Planuojamas pasiekti rodiklis – paramą gavę 12 kultūros ir turizmo objektų. Projektų atranka bus atliekama konkurso būdu, taikant bendruosius ir prioritetinius projektų atrankos kriterijus, rašoma pranešime.

Projektų įgyvendinimo planus galima teikti iki kitų metų gegužės 31 dienos, informuoja ministerija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų