Pereiti į pagrindinį turinį

Ministrė: bendradarbiavimas su Uždraustojo miesto muziejumi atveria dideles galimybes

2017-04-21 20:25
DMN inf.

Penktadienį kultūros ministrė Liana Ruokytė–Jonsson susitiko su Pekino Uždraustojo miesto muziejaus delegacija, vadovaujama muziejaus direktoriaus dr. Šan Dzisiang (Shan Jixian).

Kultūros ministerijos nuotr.

Susitikime buvo aptarti bendradarbiavimo muziejininkystės, istorinių pastatų ir kultūros vertybių išsaugojimo ir pristatymo visuomenei klausimai, aptartos galimybės organizuoti kultūros paveldo ir muziejų specialistų mainus, keistis gerąja praktika, parodomis, inicijuoti leidybos projektus.

Ministrė pažymėjo Uždraustojo miesto muziejaus delegacijos vizito svarbą ir išreiškė viltį, kad užsimezgę ryšiai bus turiningi ir abipusiai naudingi. „Įvairiapusis bendradarbiavimas su svarbiausiu Kinijoje istorijos ir meno muziejumi atvers naujas galimybes Lietuvos muziejų, kultūros paveldo ir kitų sričių ekspertams tobulinti savo profesines žinias ir keistis gerąja praktika, reikšmingai prisidės prie Lietuvos vardo ir jos kultūros sklaidos Kinijoje. Kita vertus, Lietuvos visuomenė turės daugiau progų susipažinti su Kinijos kultūros ir meno lobynais“ – kalbėjo kultūros ministrė.

Svečias supažindino su Uždraustojo miesto muziejaus istorija ir struktūra, kolekcijomis, muziejininkystės veikla ir tarptautinio bendradarbiavimo praktika. Direktorius pakvietė Lietuvos muziejininkus, kultūros paveldo restauravimo ir konservavimo specialistus dalyvauti Uždraustojo miesto muziejaus organizuojamuose tarptautiniuose kvalifikacijos tobulinimosi kursuose.

Susitikime buvo aptarta galimybė 2018 m. Uždraustojo miesto muziejuje surengti „Lietuvos dieną“, skirtą paminėti modernios valstybės 100-metį.

Nacionalinis Pekino Uždraustojo miesto muziejus įsikūręs didžiausiame pasaulyje medinių rūmų komplekse. Muziejuje yra sukaupta beveik 2 milijonų kultūros paveldo ir meno kūrinių kolekcija, kuri sudaro 42 proc. visų Kinijos muziejų saugomų eksponatų. Per metus Uždraustojo miesto muziejų aplanko apie 15 milijonų lankytojų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų