Mirė garsus bulgarų menininkas Christo

Eidamas 85-uosius metus sekmadienį mirė bulgarų kilmės menininkas Christo (Christas), kurį išgarsino vadinamieji supakavimai – garsių visuomeninių objektų, tokių kaip Berlyno Reichstagas, apvyniojimas įvairiomis medžiagomis.

Kaip skelbiama menininko paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, Christo Vladimirovas Javacheffas (Christas Vladimirovas Džavačefas) mirė natūralia mirtimi savo namuose Niujorke.

Bulgarijoje gimęs menininkas nuo 1961 metų savo projektus kūrė kartu su žmona Jeanne-Claude (Žan Klod). Ji mirė 2009 metais.  

„Christo išnaudojo kiekvieną gyvenimo dieną, ne tik sugalvodamas, regis, neįmanomus dalykus, bet ir juos įgyvendindamas“, – rašoma jo biuro išplatintame pranešime.   

„Christo ir Jeanne-Claude kūriniai sutelkė žmones visame pasaulyje bendriems potyriams, ir jų darbai liks mūsų širdyse ir atmintyje“, – rašoma jame.

Pareiškime priduriama, kad įgyvendinant Christo valią bus užbaigtas jo darbas „Supakuota Triumfo arka“ ( „l'Arc de Triomphe, Wrapped“), kurio jis nebespėjo įgyvendinti. Šį projektą ketinama eksponuoti nuo 2021 metų rugsėjo 18 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...perSKAITES TEKSTA uzRASIAU SAU i SASIUVINUKA...,

...perSKAITES TEKSTA uzRASIAU SAU i SASIUVINUKA..., portretas
dziaukis KIEKVIENA GYVENIMO DIENA ir...isNAUDOK JA TINKAMAI...TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių