Pereiti į pagrindinį turinį

„Muzika ir žodžiai“ – kai kirvis atitinka kotą

2007-04-06 09:00

„Muzika ir žodžiai“ – kai kirvis atitinka kotą

Kiekvienas Hju Granto pasirodymas bet kokioje komedijoje žada devynias marias natūraliai iš pilvo garuojančio juoko. Driu Berimor neabejotiną komikės talentą pademonstravo šelmiškoje komedijoje „Nuoma su priedais“. Ir šiaip vartyti akis kaip Driu moka tik pati Driu. Žavu, seksualu, pritrenkia. Tad, vos sužinojęs apie Granto ir Berimor duetą, mintyse pridėjau į kelnes iš juoko.

Tik dėl režisieriaus kilo daugybė negražių abejonių. Markas Lorensas – tas, kuris parašė dviejų beviltiškų filmų su Sandra Bulok „Mis slaptoji agentė“ scenarijų. Siaubingi vaizdeliai, nei pridėsi nei atimsi. Tačiau su „Muzika ir žodžiais“ Lorensas pasielgė subtiliau, daug kur susilaikydamas nuo atviro banalumo. Tad pramogos nesugriovė.

Ši kino pramoga kaip niekada aktuali mums, Valinsko muzikinių realybės šou nualintiems lietuviams. Visiems, kas balsuoja už radžius, vudžius ir kitus pop-unitazo klonus. Aišku, ir tiems, kas juokiasi iš balsuojančiųjų. Visiems, neabejingiems populiariai muzikai. „Muzika ir žodžiai“ šauniai išsityčioja iš superhitų kalvės. Nors ir jaučiasi nostalgija 80-iesiems.

Aktuali ši istorija ir šiuolaikinei Anglijai, kurią šiemet tiesiog sudrebino „Take That“ sugrįžimas – naujausias vyrukų albumas kone pusmetį karaliavo topuose. Po tokios fenomenalios sėkmės tuoj pat atsiras ne vienas iš užmaršties panoręs išplaukti praeities žvaigždūnas.

Tokį ir vaidina ironiškasis Hju Grantas, jo šėtoniška šypsena verčia kvatotis nuo pirmųjų kadrų. Dainininkui trūks plyš reikia dainos, kuri vėl sukrėstų margą pasaulį. Tekstų autorius iš jo – nekoks, tiksliau – kūrybos ragas absoliučiai užkalkėjęs. Čia ponas likimas atsiunčia kylančią dainų poezijos žvaigždę (Driu Berimor). Duetas labai laukiamas, tačiau asmenybės – abu, net neklausk, ir iš dainos bet kurią akimirką gali likti šnipštas. Arba toks kūrinys, kuris užburs visą pasaulį, o duetą pavers įsimylėjėlių pora...

Hju Grantui nieko aiškinti nereikia. Jis žino, ką vaidina, kur turi spustelėti, o kur atleisti. Mėtosi kandžiomis replikomis net nemirktelėjes. Driu Berimor atvirkščiai – mirksi. Nepakartojama porelė. Abu puikiai soluoja ir nenustumia partnerio į antrąjį planą. Tokiu atveju sakoma – toks tokį sutiko. Ir nebesvarbu, bus išsvajotoji daina ar ne. Jie abu kaip iš koto verčiantis superhitas. Viena – rašo, kitas gaudo įkvėpimą muzikos garsams.

Dar pamatysite vieno labai populiaraus muzikinio vaizdo klipo parodiją. Muzikos gerbėjams bus nepakeliamai juokinga. Ir labai lengvai „susivirškins“ visos filme skambančios dainos, žanrų įvairovė pakelia ant kojų ir rankų.

Kaip minusą filmui galima užrašyti iš anksto nuspėjamą abiejų herojų suartėjimą. Tačiau kelelis tolimas, tad ir juoko bus į valias. „Afterparty“ taip pat nenuvils.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų