Nacionalinės bibliotekos dovana skaitytojams – jokių delspinigių

  • Teksto dydis:

Švenčiant Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos šimtmetį ir skatinant sugrąžinti į biblioteką paskolintas ir ilgai negrąžintas knygas, visą gruodžio mėnesį iš bibliotekos skaitytojų nebus imami delspinigiai.

Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas pasirašė įsakymą „Dėl delspinigių netaikymo minint Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos šimtmetį“.

Už lango – gruodis. Šiemet jis Nacionalinės bibliotekos bendruomenei ypatingas ne tik todėl, kad artėja šv. Kalėdos ir Naujieji metai. Gruodžio 20 dieną bus minimas Nacionalinės bibliotekos jubiliejus. Prieš 100 metų, 1919 m. gruodžio 20 d., išleistas Lietuvos laikinosios vyriausybės įsakymas dėl Centrinio valstybės knygyno, pavaldaus Švietimo ministerijai, veiklos pradžios. Ši data ir yra laikoma oficialia Nacionalinės bibliotekos įkūrimo diena.

„Švęsdami, minėdami, priimdami sveikinimus ir dovanas, norime ir kitiems jų išdalyti kuo daugiau. Dirbame bendruomenei ir kartu galime kurti tokias bibliotekas, kuriose kiekvienas yra laukiamas ir suprantamas“, – sako R. Gudauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių