Pereiti į pagrindinį turinį

Nacionalinis fotoprojektas: koks yra 100-mečio Lietuvos veidas?

2018-01-11 10:23
DMN inf.

Koks yra 100-mečio Lietuvos veidas? Atsakymas į šį klausimą slypi nacionaliniame fotoprojekte „Lietuva ir mes“, kurio metu nuotraukose įamžinami Lietuvoje dirbantys, kuriantys bei šalį garsinantys žmonės.

Rūta Meilutytė Rūta Meilutytė Rūta Meilutytė Rūta Meilutytė Rūta Meilutytė Rūta Meilutytė Rūta Meilutytė Rūta Meilutytė

Į Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio minėjimo programą įtraukto projekto iniciatoriaus ir prodiuserio Gyčio Daugėlos kuriamo fotoalbumo pagrindinis tikslas – užfiksuoti istorinį momentą, džiaugtis bei didžiuotis juo ir išsaugoti jį ateities kartoms.

„Kas yra Lietuva – ar tai tik geografinis vienetas, apibrėžtas valstybės sienomis? Ne, tai – žmonės, kurie čia šiandien gyvena, dirba bei kuria ir tiki mūsų šalies ateitimi. Būtent todėl ir norime šiame nuotraukų albume užfiksuoti šiuos šiandien mūsų šalyje gyvenančius bei kuriančius veikliausius Lietuvos žmones“, – teigia fotoprojekto prodiuseris.

Paklaustas, kaip kilo mintis pradėti kurti tokį fotografijų albumą, G. Daugėla atsako, kad ši idėja įgyvendinimui buvo brandinama ir auginama daugiau nei 10 metų. Šiuo metu fotoprojekto darbai aktyviai vykdomi jau daugiau nei pusę metų, o G. Daugėla džiaugiasi tuo, kad iniciatyvą palaiko tiek iškiliausi Lietuvos piliečiai, tiek visi kiti veiklūs savo srities žmonės, į kuriuos buvo kreiptasi dėl bendradarbiavimo įgyvendinant šį ambicingą projektą, rašoma pranešime spaudai.

„1933-aisiais buvo išleistas jubiliejinis nuotraukų albumas Vytauto Didžiojo mirties 500 metų sukaktuvėms paminėti. Tai įspūdingas leidinys, kuriame užfiksuota visa to laikmečio Lietuva. 2018-aisiais minime Lietuvos 100-metį, taigi kodėl neužfiksavus dabartinės Lietuvos veido? Šie metai – tai šventė, kurios metu mes galime ir privalome įprasminti faktą, jog mūsų tauta ir valstybė išgyveno 100 metų per baisiausias katastrofas, karus, ekonomines suirutes ir blokadas. Jeigu mes išgyvenome, vadinasi, esame nepaprasta tauta, kuri pavojaus ir nelaimės akivaizdoje gali susikoncentruoti, susiburti ir kovoti dėl savo ateities. Manau, kad labai svarbu parodyti žmonėms, kokie mes esame dabar, kokie mes šiandien, ką mes sugebame būdami laisvi ir pabandyti kuo ryžtingiau atsikratyti svetimybės vienas kitam. Mūsų valstybės atkūrimo jubiliejus – tai laikmetis, kai galime ir turime susitelkti, o projektas – tai būdas įamžinti ir atskleisti tai, ką mes galime visi susitelkę“, – sako fotoprojekto iniciatorius G.Daugėla.

Šimtmetį pasitinkančiai Lietuvai įamžinti siekiama sukurti iki 1000 nuotraukų fotoalbumą, kuriame bus užfiksuoti veikliausi mūsų šiandienos šaliai dirbantys bei kuriantys žmonės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų