Neįprastas radinys: archeologai Peru aptiko supančiotą mumiją

Archeologai Peru aptiko iki 1 200 metų senumo mumiją. Manoma, kad tai 18–22 metų vyro mumija. Mumija surišta virve ir rankomis dengia veidą. Tai „neįprastas ir ypatingas“ radinys, sakė archeologas Pieteris Van Dalenas.

Mumija veikiausiai buvo palaidota 800–1200 mūsų eros metais. Vadinasi, jai yra mažiausiai 800 metų. Mumija rasta 3x1,4 metro dydžio laidojimo rūsyje 1,4 metro gylyje Cajamarquillos archeologinėje vietovėje, esančioje už 24 km į rytus nuo sostinės Limos.

Šalia mumijos rasti jūrų kiaulytės ir, manoma, šuns skeletai. Laidojimo rūsyje aptikta ir kukurūzų bei kitų daržovių pėdsakų.

Cajamarquilla buvo didelė gyvenvietė, kurioje gyveno nuo 10 000 iki 20 000 žmonių. Miestas įsikūrė maždaug 200 metais prieš Kristų ir buvo gyvenamas iki maždaug 1500-ųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Taip ir PIŠ kada nors ras.

Manau

Manau portretas
Taip atrodo kad būtų i tinklus susipainiojas,rankom bandė sulaikyti kvėpavimą ,kad vandens neprigertu.Toks vaizdas. Kaip iš tikrųjų neaišku.

Ekonom.

Ekonom. portretas
Būtu kremuoti palaikai, nebūtų radę.Keistas veiksmas vyksta Lietuvoje.Niekada Lietuvoje nebuvo mirusieji kremuojami, kodėl dabar taip daroma.Biznis matomai geras, dideli pinigai .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių